Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Microsoft Romania contribuie la dezvoltarea tinerilor prin educatie si tehnologie

0

Fundația ENSO pentru dezvoltare prin educație și tehnologie si Microsoft încheie un parteneriat menit să îi ajute pe tinerii talentați din România.

Microsoft România, lider global al industriei de software, devine partener GOLD al Fundației ENSO. Noua colaborare va contribui substantial la dezvoltarea competențelor tinerilor în domeniul tehnologiei informației.

Sute de tineri pasionați de tehnologie vor beneficia de mentorat din partea specialiștilor astfel încât proiectele lor să prindă contur și să aibă toate șansele de a intra pe piața din România. Prin acțiuni concrete, specialiștii Microsoft și ENSO vor mentora tinerii din fundație în toate etapele creării proiectelor lor și îi vor sprijini pe aceștia, fie că vor să devină antreprenori, fie angajați.


Este foarte important ca viitorii antreprenori să aibă o imagine realistă despre mediul de afaceri din România si mai ales să învețe să își seteze corect așteptările. Odată ce premisele viitoarei lor afaceri au fost stabilite, mentorii ENSO, alături de specialiștii Microsoft îi vor sprijini în toate proiectele și le vor oferi resursele necesare pentru a-și duce la bun sfârșit visul. Prin acest parteneriat, tinerii ce fac parte din comunitatea ENSO vor beneficia de toate informațiile necesare și de tehnologii de ultimă generație astfel încât proiectele lor să ajungă pe piața de IT din România” a declarat Alex Olteanu, președintele executiv al Fundației ENSO.

În plus, elevii și studenții vor avea ocazia să se întâlnească cu specialiștii Microsoft în cadrul evenimentelor organizate prin acest parteneriat, evenimente destinate industriei IT și de business.

Suntem extrem de bucuroși să putem contribui la inițiativele Fundației Enso, atât în calitate

de mentori – prin colegii mei pasionați de a dărui experiența lor tinerilor, cât și prin

tehnologia noastră, care oferă resurse computaționale și putere de calcul practic nelimitate,

în Microsoft Azure. Astfel, participanții la programele Fundației Enso au acces la

infrastructuri virtuale scalabile în funcție de proiectul la care lucrează, de la un procesor la

putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare; pot crea și testa algoritmi de

inteligență artificială, machine-learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice

platformă sau sistem de operare, pot stoca și gestiona volume nelimitate de date și nu

în ultimul rând, pot dezvolta ei însiși noi aplicații și platforme.” a declarat Marilena

Ionașcu, Directorul Educație al Microsoft Romania.

Printre exemple de soluții dezvoltate până acum amintim o imprimantă 3D autonomă, o soluție de îmbunătățire a traficului mijloacelor de transport în comun folosind detecția călătorilor în stație, o tablă inteligenta destinată școlilor, în special orelor de matematică și o aplicație de alertă în caz de dezastre naturale.

Despre Microsoft România

Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software,

servicii, dispozitive şi soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul.

Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi

Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.

Despre Fundatia ENSO

Fundația ENSO se ocupă cu mentoratul copiilor supradotați din România, pentru a putea dezvolta aplicații și soluții bazate pe Inteligență Artificială și Realitate Virtuală (AR, VR, MR), sub egida celor 17 goal-uri ale programului ONU 2030. Principalele arii de interes sunt: Educația, Ecologia si Sănătatea. Fundatia ENSO isi propune ca obiectiv sa pregateasca tinerii pentru a pasi in noua era digitala, printr-o educatie sustinuta de mentori si voluntari cu experienta in IT si in zona de business. Pentru mai multe informatii, vizitati

https://enso-foundation.org/ .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.