Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Microsoft Opening Opportunities, desemnat cel mai bun program de CSR al unei companii mari

0

Microsoft Opening Opportunities, desemnat cel mai bun program de CSR al unei companii mari
Premiu acordat în cadrul Galei Oameni pentru Oameni 2015, ediția a XII- a.

Opening Opportunities Award_3

Programul de mentorat pentru elevi Opening Opportunities, desfășurat de Microsoft România împreună cu Asociația TechSoup România, a fost desemnat ieri de Asociația pentru Relații Comunitare, ARC, și Camera de Comerț Americană în România, la Gala Oameni pentru Oameni, cel mai bun program de CSR al unei companii mari. Premiul dedicat acestei categoriei recunoaște rezultatele deosebite obținute printr-un efort constant, adresarea problematicii sistematic și pe termen lung prin alocarea de resurse multi-anuale și schimbarea profundă la nivelul problemei identificate.

Opening Opportunities este un program de mentorat, desfășurat la nivel național de Microsoft YouthSpark împreună cu Asociația TechSoup România, care sprijină creşterea gradului de angajabilitate a tinerilor din urbanul mic şi mediu. Programul se află la a treia ediție și a reușit, până în prezent, să ofere sesiuni de mentorat la mai mult de 3.500 de elevi, cu sprijinul a peste 70 de mentori, din cadrul Microsoft. Opening Opportunities a fost implementat în 15 județe și oferă elevilor de liceu, din comunitățile în care se desfășoară, oportunități de dezvoltare personală și profesională prin extinderea cunoștințelor de informatică, competențe tehnice și antreprenoriale.

Potrivit tabelei de marcaj publicată de Comisia Europeană în 2014, care indică progresele realizate la nivel european în atingerea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa, mai mult de o treime dintre angajații din România nu au deloc competențe digitale, iar peste 40% au competențe foarte reduse. Astfel, programul dorește să sprijine dezvoltarea competențelor IT în rândul elevilor de liceu și, în același timp, să ghideze și faciliteze tinerilor din licee accesul la o carieră în domeniul IT prin implicarea angajaților Microsoft ca mentori în program, seminarii, sesiuni de lucru sau activități dedicate la sediul Microsoft.

“Sunt onorat de recunoașterea importantă primită în cadrul Galei Oameni pentru Oameni pentru programul Opening Opportunities. Rezultatele obținute se datorează angajaților care s-au implicat cu mult entuziasm în acest program complex de mentorat. Credem că fiecare dintre noi poate avea o contribuție pentru a obține mai mult: autorități, companii, angajați. Acest program ne reconfirmă că munca în echipă și buna colaborare sunt esențiale pentru a avea rezultate de impact. Iar dezvoltarea educației și facilitarea unor oportunități de carieră pentru tinerii din România trebuie să rămână un punct de focus în comunitatea locală,” a declarat Kostas Loukas, director general Microsoft România.

Aflată la a XII-a ediție, Gala Oameni pentru Oameni sărbătorește și recunoaște implicarea companiilor în cauze de interes din comunitatea locală. Anul acesta, au fost premiate în cadrul Galei, companii mari, IMM-uri, ONG-uri, dar și proiecte individuale. La categoria Cel mai bun program de CSR al unei companii mari, au fost nominalizate 12 proiecte, desfășurate de 10 companii cu peste 250 de angajați.
Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

„Inspirația noastră, la Microsoft, este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”.

Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor din România set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri. Mai multe informații sunt disponibile pe www.microsoft.ro/imm.
Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Despre Asociația TechSoup România

Misiunea Asociației TechSoup România este ca fiecare organizație neguvernamentală din România să aibă tehnologia necesară pentru a-și îndeplini misiunea la adevăratul potențial. Încurajăm activ și sistematic adoptarea de către organizațiile neguvernamentale a noilor tehnologii și servicii online.
Construim și oferim gratuit resurse de învățare pentru toate ONG-urile din România. Încurajăm tinerii sa folosească tehnologia pentru a-și atinge potențialul de carieră și de buni cetățeni. Află mai multe pe www.techsoup.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.