Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Meserii pentru “Șansa unei vieti mai bune”

0

Meseriile bine făcute contribuie la calitatea vieții și binele întregii societăți. Proiectul “Șansa unei vieți mai bune” aduce în lumina reflectoarelor meserii mai puțin vizate ca optiuni în carieră de către tinerii la început de drum sau de către șomeri. Acestea sunt meseriile de bază precum cea de contabil, vânzătoare, cosmeticiană, patiser, operator produse lactate și babysitter.

Afis SVB

Mai exact, “Șansa unei vieți mai bune” înseamnă peste 185 de șomeri și persoane fără un loc de muncă din mediul rural, din Miercurea Ciuc (Harghita) și Giurgiu (Sud-Muntenia) care vor primi materialele educaționale, consiliere și mediere profesională și peste 150 de persoane care vor inscrie la unul din cele 7 cursuri de formare profesională ANC și cursuri de consultanță și asistență pentru începerea unei afaceri.

Din experiența altor țări învățăm să valorizam talentul și aptitudinile, să apreciem mai mult meticulozitatea în a lucra cu cifrele, creativitatea culinară, entuziasmul pentru prepararea produselor lactate tradiționale, deschiderea de a lucra cu oamenii, atenția pentru îngrijirea și igiena corpului și dragostea pentru copii și educarea lor.

Pentru a revitaliza aceste meserii, am decis să promovăm bune practici în cele șase domenii. Am convins antreprenori și angajati din șase firme să ne împărtășească pasiunea și dedicația pentru munca pe care o practică zi de zi.

Astfel, pe parcursul a șase săptămâni vă vom prezenta o colecție de fotografii și interviuri care vor scoate în evidență frumusețea acestor meserii, pasiunea oamenilor de a se dedica lor și beneficiile de a te specializa într-unul din aceste domenii. Un spot TV și un spot radio vor crește vizibilitatea proiectului și interesul oamenilor fără un loc de muncă față de meseriile promovate de proiect.

Mai multe informații despre ce ne-am propus cu acest proiect puteți afla pe site-ul www.proiecte-europene.com/vietibune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.