„Merg înainte” – lansarea melodiei din proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying!

0

Asociaţia SPRING a lansat la seminarul de informare despre bullying organizat luni, 19 ianuarie 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 178 melodia „Merg înainte”, creată de doi tineri artişti foarte talentaţi,  Andrei Duţu şi Tibi Galea în proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! Propunând o abordare originală a problematicii bullying-ului în şcoli, în proiect atât teatrul, cât şi muzica sunt utilizate drept mijloace de conştientizare şi sensibilizare a elevilor cu privire la consecinţele comportamentelor agresive atât pentru victime, cât şi pentru agresori şi martori.

Logo_proiect_AlegSaMaImplic_STOP_Bullying

Este binecunoscut faptul că muzica poate avea un impact emoţional puternic asupra copiilor şi adolescenţilor, dar nu numai, iar o melodie cu un mesaj puternic poate transforma caractere şi, uneori, chiar schimba vieți.  Melodia a fost creată cu scopul de a susţine victimele bullying-ului să depăşească sentimentele negative experimentate în această ipostază, precum şi de a descuraja agresorii din a se lăsa prinşi în iluzia jocurilor de putere. Piesa va fi ascultată de elevii de gimnaziu participanţi la seminariile şi workshopurile organizate în proiect, fiind, de asemenea, accesibilă online publicului pe contul Asociaţiei SPRING de pe canalul YouTube şi pe website-ul www.tiberiugalea.ro

Andrei Duţu şi Tibi Galea, compozitorii și interpreții melodiei ”Merg înainte”, deşi nu au împlinit încă 20 ani, se pot mândri cu un început promițător în cariera lor muzicală. Andrei Duţu studiază în prezent muzica la Wigan & Leigh College în Marea Britanie şi s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe voluntariate în domeniul social, cum ar fi programul “Viaţa fără violenţă” derulat de Poliţia Capitalei. Tibi Galea, compozitor, interpret vocal şi chitarist este singurul chitarist român care a înregistrat în 2014 o compoziţie proprie alături de cel mai rapid chitarist din lume, Michael Angelo Batio. În prezent Tibi studiază cursurile de Compoziţie şi Producţie Muzicală la Berklee College of Music, certificarea online, fiind implicat in mai multe proiecte muzicale.

Implementat în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015 de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea bullying-ului prin activităţi educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă invităm să accesaţi website-ul Asociaţiei SPRING www.asociatiaspring.ro şi pagina de Facebook Aleg să mă implic. STOP Bullying

Proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează