„Merg înainte” – lansarea melodiei din proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying!

0

Asociaţia SPRING a lansat la seminarul de informare despre bullying organizat luni, 19 ianuarie 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 178 melodia „Merg înainte”, creată de doi tineri artişti foarte talentaţi,  Andrei Duţu şi Tibi Galea în proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! Propunând o abordare originală a problematicii bullying-ului în şcoli, în proiect atât teatrul, cât şi muzica sunt utilizate drept mijloace de conştientizare şi sensibilizare a elevilor cu privire la consecinţele comportamentelor agresive atât pentru victime, cât şi pentru agresori şi martori.

Logo_proiect_AlegSaMaImplic_STOP_Bullying

Este binecunoscut faptul că muzica poate avea un impact emoţional puternic asupra copiilor şi adolescenţilor, dar nu numai, iar o melodie cu un mesaj puternic poate transforma caractere şi, uneori, chiar schimba vieți.  Melodia a fost creată cu scopul de a susţine victimele bullying-ului să depăşească sentimentele negative experimentate în această ipostază, precum şi de a descuraja agresorii din a se lăsa prinşi în iluzia jocurilor de putere. Piesa va fi ascultată de elevii de gimnaziu participanţi la seminariile şi workshopurile organizate în proiect, fiind, de asemenea, accesibilă online publicului pe contul Asociaţiei SPRING de pe canalul YouTube şi pe website-ul www.tiberiugalea.ro

Andrei Duţu şi Tibi Galea, compozitorii și interpreții melodiei ”Merg înainte”, deşi nu au împlinit încă 20 ani, se pot mândri cu un început promițător în cariera lor muzicală. Andrei Duţu studiază în prezent muzica la Wigan & Leigh College în Marea Britanie şi s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe voluntariate în domeniul social, cum ar fi programul “Viaţa fără violenţă” derulat de Poliţia Capitalei. Tibi Galea, compozitor, interpret vocal şi chitarist este singurul chitarist român care a înregistrat în 2014 o compoziţie proprie alături de cel mai rapid chitarist din lume, Michael Angelo Batio. În prezent Tibi studiază cursurile de Compoziţie şi Producţie Muzicală la Berklee College of Music, certificarea online, fiind implicat in mai multe proiecte muzicale.

Implementat în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015 de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea bullying-ului prin activităţi educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă invităm să accesaţi website-ul Asociaţiei SPRING www.asociatiaspring.ro şi pagina de Facebook Aleg să mă implic. STOP Bullying

Proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează