Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mercury360 și Cosânzeana te invită să coși inimi pentru Inima Copiilor

0

Mulți dintre noi ne bucurăm de afecțiune în această perioadă a anului, fie că dăruim cadouri, fie că doar transmitem un gând către cei dragi. Pentru chirurgii cardiologi aduși în misiuni medicale de către Asociația Inima Copiilor la secția de cardiochirurgie pediatrică de la Marie Curie, luna iubirii se intinde tot anul și înseamnă o luptă asiduă pentru salvarea vieților copiilor cu malformații cardiace congenitale.

Astfel, Mercury360 și Cosânzeana au lansat www.inimicusute.ro unde cei care își doresc să ajute la extinderea misiunilor medicale pentru cât mai mulți copii români o pot face prin achiziționarea unui kit de cusut inimi pentru inimi. O inima imperfectă, o broșă de lemn care trebuie cusută, aceasta fiind o reprezentare metaforică a inimilor copiilor cu afecțiuni cardiace.

În România, din cei peste 1500 de copii cu boli cardiace, mai puțin de jumătate ajung să fie operați anual. Asociația Inima Copiilor îi ajută pe acești copii printr-o serie de misiuni medicale în care medicii străini cu expertiză operează la Marie Curie alături de tinerii colegi români. Deși se depun toate eforturile, numărul misiunilor este insuficient, iar sute de copii încă se află pe lista de așteptare.

Cu un istoric însemnat în zona cauzelor sociale și cu inima deschisă, noi, Mercury360 ne-am alăturat acestei lupte, printr-o donație ce a acoperit costul câtorva operații. Însă, câteva înseamnă prea puțin.  Ne-am dorit să ducem mai departe dorința de a face bine. Am mers să vedem copiii la Marie Curie și imediat ce am pășit înăuntru, ni s-a strâns inima. Atunci am realizat cât de diferită este realitatea noastră, de afară, de realitatea dintre zidurile spitalului. Brusc, hai să facem bine a devenit puțin și s-a transformat în a face mai mult. Așa a apărut kit-ul de cusut inimi pentru inimi,” a declarat Mihaela Bourceanu, Client Service Director, Mercury360.

170 de copii au fost salvați in 2017 în Secția de Cardiochirurgie de la Marie Curie pe care am construit-o din donații. Sute de copii rămân pe lista de așteptare. Lista aceasta de nume pare ceva abstract, dar copiii sunt reali, sunt mulți și au mare nevoie de noi! Cei care vor cumpăra și purta o inimă cusută ne ajută să creștem numărul de operații, să salvăm mai mulți copii,” a declarat Alexandru Popa, Președinte Asociația Inima Copiilor.

Suntem profund emoționați de însemnătatea proiectului care ne-a fost încredințat. Se potrivește atât de bine cu misiunea noastră încât pare un basm. Impactul social este multiplicat până la ceruri pe 3 direcții: îi încurajăm pe românii de la oraș să păstreze tradiția cusutului, am mai angajat o persoană din sat datorită campaniei și ajutăm pentru salvarea vieților unor copiii. Suntem recunoscători că am fost aleși să ajutăm la transformarea artizanatului în speranță la viață, a artizanului în chirurg metaforic,” a declarat Laura Leonte, fondator Cosânzeana.

Spot TV: https://www.youtube.com/watch?v=JIQPTktp9pw

Kit-ul poate fi achiziționat de pe www.inimicusute.ro și întreg profitul rezultat din vânzările broșelor va merge către Asociația Inima Copiilor pentru creșterea numărului misiunilor medicale și salvarea a cât mai multor copii români.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.