Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mercedes-Benz România a responsabilizat peste 7.000 de copii din 2013 și până în prezent, în cadrul programului de educaţie rutieră Mobile Kids

0

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, continuă iniţiativa internaţională Daimler.
Ca şi la ediţiile trecute, în cadrul programului au fost susţinute lecţii de circulaţie rutieră pentru elevii din clasele primare.
În prima parte a anului 2015, peste 1.000 de copii au învățat regulile de siguranță rutieră.
În total, peste 7.000 de copii din Bucureşti au participat în cadrul programului Mobile Kids

Mobile Kids 2015 (7)

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a organizat în perioada 25 mai – 15 iunie 2015 cea de-a patra ediţie locală a programului educaţional Mobile Kids. În cadrul ediției din acest an, peste 1.000 de copii, elevi în clasele I-IV de la 10 școli din București, au învățat regulile esențiale de siguranță rutieră în cadrul unor lecții interactive adecvate vârstei lor.

„Siguranța rutieră a reprezentat mereu o prioritate pentru Mercedes-Benz pentru că suntem conștienți că pe lângă sistemele de siguranță implementate în autovehiculele noastre, este necesar să ajutăm și la responsabilizarea copiilor, poate cea mai vulnerabilă categorie de participanți la trafic. Alături de Organizația Salvați Copiii ne bucurăm că am reușit să oferim celor peste 7.000 de copii sesiuni active de informare pe tema siguranţei rutiere. Vom continua acest demers început în 2013 și ne dorim să implicăm un număr cât mai mare de copii cu fiecare ediție desfășurată, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Mobile Kids este un program care aduce în prim-plan reguli esențiale de siguranță rutieră și de responsabilizare în trafic. În fiecare dintre cele patru ediții ale programului au fost organizate acțiuni de educație rutieră atât în școli, cât și în mediul online, pentru copiii cu vârste cuprinse între șase și zece ani. MOKI, mascota programului, s-a implicat direct în activități prin jocuri și materiale educative și le-a explicat copiilor cât de important este să ai un comportament adecvat pentru fiecare situație în care se pot afla la un moment dat în trafic.

Din 2013, lecțiile de siguranță rutieră pot fi urmărite și online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Acestea promovează respectarea principalelor reguli de circulație atât ca pasager, cât și ca pieton. Totodată, sunt oferite sfaturi utile precum instalarea unui scaun special în mașina în care se află copiii, potrivit grupei de vârstă. Reguli de echipare corespunzătoare trebuie aplicate și în cazul deplasării cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace de transport.

Devenit o tradiție, parteneriatul dintre Mercedes-Benz România și Salvați Copiii a ajutat până în prezent peste 7.000 de copii să deprindă regulile esențiale de circulație. De asemenea, figuri publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, sau Adrian Sînă, au devenit parte din acest demers, participând la lecţiile deschise de siguranţă rutieră. Totodată, ei au împărtășit din experienţele proprii, militând pentru responsabilizarea în trafic, atât ca pietoni, cât şi ca viitori şoferi.

Școlile care doresc să se înscrie în edițiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactând reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel internațional. Elementul central al campaniilor Mobile Kids este formatul dinamic și distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, adaptate în funcție de vârsta copiilor.

Organizaţia Salvaţi Copiii România funcționează încă din 1990 și militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România. Este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz şi Mobile Kids sunt accesibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.