Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mercedes-Benz, Maşina Oficială a Festivalului de Campuri Cercetășești

0

Mercedes-Benz România se alătură şi anul acesta inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, în calitate de Maşină Oficială, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetășești. Desfăşurat în perioada iulie – septembrie 2014, festivalul coordonat de Organizația Națională “Cercetașii României” numără ca prezenţă şi participare în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară.

Două autovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz Vito, un Citan şi un Sprinter vor fi la dispoziţia cercetaşilor pe întreaga perioadă de desfăşurare a festivalului, pentru a le oferi tot confortul şi siguranţa necesară în transportul persoanelor şi materialelor în campurile educaționale din această vară. Mercedes-Benz România îşi reconfirmă angajamentul de cinci ani faţă de Cercetaşii României, împărtăşind prioritatea pentru siguranţă, responsabilitate şi grija pentru comunitate. Cu sistemele tehnologice dedicate siguranţei la standarde tot mai înalte, implementate în autovehiculele comerciale Mercedes-Benz, ne permitem să garantăm cel mai ridicat nivel de protecţie posibil pentru tinerii cercetaşi.

„Cercetaşii României reprezintă un model de urmat în societate pentru oricine, la nivel personal sau ca parte a unei companii, prin devotamentul lor faţă de mediul înconjurător, respectul pentru comunitate, spiritul civic şi dedicarea cu care aceştia pornesc la drum, în toate acţiunile întreprinse. De cinci ani, ne bucurăm de această colaborare frumoasă şi suntem mândri să susţinem în acţiunile lor mii de tineri din toată ţara, curajoşi şi dornici de cunoaştere şi autodezvoltare, şi să identificăm în acest parteneriat valorile brand-ului Mercedes-Benz: excelenţă, responsabilitate şi fascinaţie.”, declară Boris Billich, CEO, Mercedes-Benz România.

Festivalul de Campuri Cercetăşeşti a debutat duminică, 27 iulie, prin deschiderea Campului Național de Lupișori (adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani), derulat în Țara Făgărașului. Aventura cercetaşilor continuă în campurile naționale tradiționale adresate Temerarilor (11-14 ani) și Exploratorilor (15-18 ani). În luna august, la Sibiu, va fi găzduit Campul de artă, meșteșuguri și pricepere (18-26 august – Centrul Cercetăşesc Nocrich – H.C. Habermann, Sibiu), în timp ce localitatea Cioclovina din Hunedoara va fi spațiul de desfășurare a activităţilor de explorare a Munților Orăștiei – Campul “Castra Exploratorum” (2-20 august).

Mercedes-Benz & Cercetasii Romaniei (3)

Autovehiculele comerciale Mercedes-Benz alese de cercetaşi sunt variantele optime pentru parcurgerea unor distanţe lungi sau pentru expediţii, pe trasee cât mai variate. Autovehiculele Mercedes-Benz asigură o flexibilitate ridicată, robusteţe şi dinamică, la care se adaugă siguranţă maximă în orice condiţii de drum. Mai mult, Mercedes-Benz acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător, utilizând tehnologii ce pot eficientiza consumul de carburant şi reduce emisiile.

Mercedes-Benz Sprinter: cel mai performant Sprinter din toate timpurile

La nivel mondial, Mercedes-Benz Sprinter a fost întotdeauna considerat lider în segmentul său în ceea ce priveşte inovaţia, iar noile sale opţiuni şi îmbunătăţiri subliniază cu succes acest fapt. Cu cinci noi sisteme de siguranţă, motorizări care respectă viitorul standard de poluare Euro VI şi un design îndrăzneţ, noul Sprinter devine încă o dată un punct de reper în clasa sa. Iar un lucru este clar: cu un consum extrem de redus, de 6,3 l/100 km, Sprinter se poziţionează pe primul loc şi în ceea ce priveşte consumul  de carburant. Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial în România în 2013.

Mercedes-Benz Citan: un autovehicul comercial eficient pentru oraş

Noul Mercedes-Benz Citan este autovehiculul eficient pentru livrarea mărfurilor în mediul urban, dar şi pentru transportul de persoane, cu performanţe deosebite şi un consum foarte mic. Noul Citan combină confortul din habitaclu cu beneficiul diminuării emisiilor de dioxid de carbon, oferind performanţe notabile la costuri minime. Consumul standard al modelului Citan cu BlueEFFICIENCY este de 4,3 litri/100 km – niciun alt autovehicul comercial de livrare în mediul urban cu combustie internă nu consumă mai puţin carburant sau nu produce mai puţine emisii. Interiorul de până la 3,8 metri cubi şi sarcina maximă de 800 kg sporesc eficienţa noului Citan. Calitatea deosebită, dinamica modului de conducere, siguranţa impresionantă, caracterul economic, mobilitatea şi supleţea transformă Mercedes-Benz Citan într-un reper printre autovehiculele de livrare în mediul urban.

Mercedes-Benz Vito: confort, siguranţă şi flexibilitate în orice călătorie

Mercedes-Benz Vito este extrem de flexibil, fiind soluţia optimă atât în cazul călătoriilor cu familia şi prietenii, cât şi pentru activităţile specifice propriului business. Îmbinând tradiţia Mercedes-Benz cu dorinţa de a obţine excelenţa, Vito oferă siguranţă şi confort sporit. Mercedes-Benz Vito reprezintă o soluţie economică pentru vacanţe, protejând mediul şi fiind, în acelaşi timp, fiabil şi dinamic.

Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României a început în 2010, când autovehiculele Mercedes-Benz i-au susţinut pe Lupişori, Temerari, Exploratori și Seniori în aventurile lor. În 2012, Mercedes-Benz România s-a implicat în cea mai mare expediţie cercetăşească a anului, organizând mai multe momente dedicate, printre care “Capturarea steagului” şi Atelierul de Speologie. În 2013, Mercedes-Benz România a celebrat alături de cercetaşi Evenimentul Naţional al Centenarului, la Palatul Mogoşoaia. În cadrul evenimentelor cercetăşeşti dedicate educaţiei nonformale, Mercedes-Benz România a susţinut o serie de acţiuni speciale şi un workshop exclusiv, moderat de Cătălin Ştefănescu, încurajând tinerii să se îndrepte către educație și cultură. Totodată, Mercedes-Benz România a testat creativitatea cercetaşilor, invitându-i să împărtăşească cel puţin 100 de motive pentru care merită să fii cercetaş.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 3.200 de membri în 71 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membru fondator și membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii şi reprezintă 4.42% din populaţia Globului. Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.