Mentori şi ucenici in BeWhere! de toamna

0

S-a pus în vânzare, în chioșcurile și librăriile din toată ţara, ediția de noiembrie a revistei BeWhere! Se găseşte de citit şi pe www.bewhere.ro

Tema ediţiei: Mentori şi ucenici

Sunt relaţii începute demult, pe băncile şcolii, sau prietenii născute de-a lungul unei lungi colaborări. Pe unii îi leagă inspiraţia, pe alţii proiectele de lucru. Diferenţele de vârstă nu sunt un impediment, dimpotrivă. Iar divergenţele de opinie dau relaţiei lor savoare. Căci între mentor şi discipol e un schimb perpetuu de viziuni, de sfaturi, de idei.

Cover Story

Directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile şi Tudor Lucaciu, acum 20 de ani profesor şi student, sunt în prezent prieteni de familie şi parteneri de discuţie. Sanda Manu şi Oana Pellea, o mare profesoară şi studenta ei, după 26 de ani de la terminarea facultăţii, povestesc despre şcoala care nu se termină cu o diplomă, ci cu o mare dragoste şi respect. Alexandru Andrieş şi Aurel Mitran sau artistul şi impresarul – o situație în care rolurile de mentor şi ucenic se confundă de 33 de ani. Pe Nora Iuga şi Adela Greceanu le despart 50 de ani, dar le apropie poezia, deschiderea spre experimentul literar, dorinţa de a se bucura şi afinităţile structurale. Artiștii Matei Bejenaru şi Vlad Morariu – într-un experiment de contestare sau verificare a relaţiei mentor-ucenic.

Din sumar:

În noiembrie, stăm de vorbă cu Macy Gray înaintea concertului de la Bucureşti, facem zoom in pe festivalurile de film din Capitală – BIEFF, KINOdiseea, Festivalul Filmului Polonez, zapăm printre canalele TV împreună cu Victor Rebengiuc şi Crina Semciuc până la HBO. Plecăm în viteză, cu motocicletă, spre Mongolia lui Mihai Barbu şi apoi mergem la pas prin Bucureştiul lui René Kubášek. Ne confruntăm cu mitul naţional la MNAR, încercăm bucuriile și chinurile dragostei la SoNoRo. Love Unlimited sau ne topim după ciocolata de la Leonidas.

Revista BeWhere! se distribuie în București şi în ţară prin rețelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum și în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărturești, Diverta, Humanitas și Librarium la prețul de 8 lei.

Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media, Manpres şi HDS Inmedio la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează