Memory Project- fragment de copilărie într-un portret

0

Sute de copii din București și Bistrița vor primi luna aceasta propriile portrete pictate cu mare grijă și pasiune de către studenți și profesori de la arte plastice din Statele Unite ale Americii.

Activitatea este posibilă grație unei colaborări fructuoase între Fundația Inocenți- Romanian Children’s Relief și Memory Project, un ONG din America care, prin intermediul acestui proiect, invită studenții și profesorii de la arte să creeze portretele copiilor din lumea întreagă. Grupul țintă al acestei minunate inițiative este constituit din copiii din întreaga comunitate, cu preponderență cei din categorii defavorizate. Primul pas a fost făcut anul trecut când membrii Fundației Inocenți- Romanian Children’s Relief au făcut fotografii copiilor și le-au trimis către echipa Memory Project.Este vorba despre peste 270 de copii din București și peste 350 de copii din Bistrița pentru care portretul pictat va reprezenta o punte frumoasă și colorată către etapa următoare din viața lor.

participate_image

Sursă foto: memoryproject.org

Scopul principal al acestui proiect este acela de a crește stima de sine în rândul copiilor care provin din medii defavorizate, de a-i ajuta să conștientizeze că reprezintă o componentă importantă a societății și să afle că sunt mulți oameni cărora le pasă de ei.
Ne dorim ca la finele zilei de 20 iunie 2016, când toți copiii vor intra în posesia portretelor, să se simtă mult mai încrezători în reușită, în viitor, dar mai ales în forțele proprii!

Despre Fundația Inocenți- Romanian Children’s Relief

Fundația Inocenți – Romanian Children᾽s Relief (RCR) sprijină copiii și familiile care se află în dificultate și desfășoară activități pentru prevenirea abandonului maternal. Oferim, din anul 1990, sprijin și suport specializat copiilor și familiilor din România. Ne adresăm acelor familii care, din cauza unor motive de natură economică, socio-culturală, medicală sau psiho-emoțională, nu le pot asigura copiilor, prin mijloace și eforturi proprii, o dezvoltare armonioasă și normală. Viziunea noastră este de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Cei 35 de angajați ai fundației noastre, împreună cu cei peste 500 de voluntari, lucrează zilnic în spitale, școli, centre de plasament, la domiciliul beneficiarilor sau în comunitate, pentru a oferi sprijin copiilor și familiilor acestora.

Informații suplimentare despre Fundația Inocenți- Romanian Children’s Relief: inocenti.ro

Despre Memory Project
Memory Project este un ONG din SUA care invită profesorii și studenții de la arte să creeze portrete pentru populația tânără și defavorizată din întreaga lume cu scopul de a-i determina să capete mai multă încredere în forțele proprii și stimă de sine. Este vorba despre tinerii din categorii defavorizate: cartiere și localități sărace, copii abandonați, copii supuși abuzului etc. Din 2004 au fost create peste 80000 de portrete pentru copiii din 35 de țări.

Informații suplimentare despre Memory Project: memoryproject.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.