Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mediul, o prioritate pentru Romstal Romania care “A trecut pe verde” si propune clientilor solutii si produse sustenabile

0

In ultimul an Romstal si-a indreptat in mod deosebit atentia catre recomandarea si comercializarea de produse prietenoase cu mediul, care reduc intr-o locuinta consumul de apa, energie precum si emisiile de CO2.

casa eco

autor text, Adina NANU Senior HR Consultant

Programul dezvoltat intern “Am trecut pe verde” aliniaza zona de comunicare cu directia comerciala a companiei, transferand un obiectiv de business catre asumarea comportamentelor ecologice de catre angajati pentru schimbarea in bine a mediului.

“Ecologia este un mindset. Este modul cum ne raportam la lumea noastra exterioara, este echilibrul intre egocentrism și altruism.”

Comunicarea si actiunile derulate au urmarit o buna conectare a angajatilor cu concepte și realitati legate de ecologie si sustenabilitate, cu accent pe importanta implicarii personale in schimbarea unor comportamente de consum si de alegere de produse.
Scopul proiectului a vizat facilitarea unui proces de asumare a acestor realitati astfel incat valorile legate de ecologie sa fie transferate mai eficient in comportamentul angajatilor de la locul de munca, dar și in cel legat de viata cotidiana.

“Imi propun sa promovez produsele companiei care reduc consumul de energie si polueaza mai putin. Este contributia mea ca profesionist in instalatii la reducerea impactului energetic asupra mediului.”

La nivel de continut, proiectul a vizat in primul rand cunoasterea viziunii de schimbare a companiei, intelegerea dimensiunilor ecologiei si constientizarea impactului personal asupra resurselor.

Mai mult decat atat, pentru forta de vanzari, actiunile proiectului de comunicare au vizat generarea de engagement fata de produsele eco, asa incat angajatii sa includa din convingere personala solutiile eco in ofertele adresate clientilor.

Campania de comunicare a proiectului a inclus actiuni media si social media, evenimente, newslettere tip informare, vizualuri cu comportamente responsabile fata de resurse, reducere consumului si poluarii.

Proiectul “Am trecut pe verde” a insemnat actiuni cu scop de cunoastere si constientizare a comportamentelor si valorile legate de ecologie, precum: programul de cursuri “Consultant in sustenabilitate”, campanie de constientizare a impactului diferitelor tipuri de deseuri, proiectie filme si documentare cu teme de ecologie, “1 iunie verde pentru copii” – “Misiunea Planeta Verde”, meniu verde la cantina Romstal, re-inverzirea spatiilor exterioare Romstal Vitan, participarea angajatilor la competitii sportive interne si externe (tenis de masa, fotbal, maraton) etc.

“Autenticitatea actiunilor a fost esentiala pentru a genera o schimbare progresiva de comportamente. Am lucrat cu credinte, cu valori, cu teme si optiuni personale”

Eficienta proiectului a rezultat din combinarea mai multor tipuri de interventii: comunicare interna, training, integrare in procese de HR, de vanzari, de mangement, evenimente interne, antrenare de ambasadori interni, promovare de povesti de succes in vanzari si in stilul de viata personal.

Pentru ca procesul de schimbare de atitudine si comportament fata de mediu este unul de natura continua, si in anul 2016 vom avea noi demersuri atat la nivel de strategie de vanzare cat si la nivel de programe care sa faciliteze intelegerea importantei asupra mediului a proceselor de tip reciclare selectiva, reducerea consumului de energie, sustenabilitate si alegere solutiilor de instalatii eco-friendly.

autor text, Adina NANU Senior HR Consultant

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.