Medaliat la concursuri si olimpiade de robotica, inventator la 16 ani!

1

Un tânăr român, în vârstă de doar 16 ani, medaliat internaţional la concursuri şi olimpiade de robotică şi de IT produce rezultate! Aparatul care detectează alcoolul din organism este invenţia lui Cornel Amariei de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti!

Aparatul a fost testat în redacţia „Adevărul“. Iată mai jos ce au scris jurnalişti de la Adevărul despre testul din redacţia lor.

„Pentru a testa eficacitatea robotului, o persoană a suflat aseară într-unul dintre cei opt senzori ai aparatului înainte şi după ce a consumat bere. Înainte de a consuma alcool, valoarea înregistrată a fost de maximum 120 de unităţi. După câteva minute şi o jumătate de pahar de bere valoarea a depăşit 220. „Aparatul indică valori între 60 şi 120 dacă persoana respectivă nu a consumat alcool, valori între 130 şi 230 pentru o cantitate foarte mică de alcool consumat. Poate ajunge până la maximum 700. Probabil că cel care are această valoare este foarte aproape de o comă alcoolică“, a explicat inventatorul, elev în clasa a X-a. Lui Cornel i-ar plăcea ca pe viitor să colaboreze cu Poliţia Rutieră.”

(foto Florin Ghinda, 2009)

tehnica

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.