Medaliat la concursuri si olimpiade de robotica, inventator la 16 ani!

1

Un tânăr român, în vârstă de doar 16 ani, medaliat internaţional la concursuri şi olimpiade de robotică şi de IT produce rezultate! Aparatul care detectează alcoolul din organism este invenţia lui Cornel Amariei de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti!

Aparatul a fost testat în redacţia „Adevărul“. Iată mai jos ce au scris jurnalişti de la Adevărul despre testul din redacţia lor.

„Pentru a testa eficacitatea robotului, o persoană a suflat aseară într-unul dintre cei opt senzori ai aparatului înainte şi după ce a consumat bere. Înainte de a consuma alcool, valoarea înregistrată a fost de maximum 120 de unităţi. După câteva minute şi o jumătate de pahar de bere valoarea a depăşit 220. „Aparatul indică valori între 60 şi 120 dacă persoana respectivă nu a consumat alcool, valori între 130 şi 230 pentru o cantitate foarte mică de alcool consumat. Poate ajunge până la maximum 700. Probabil că cel care are această valoare este foarte aproape de o comă alcoolică“, a explicat inventatorul, elev în clasa a X-a. Lui Cornel i-ar plăcea ca pe viitor să colaboreze cu Poliţia Rutieră.”

(foto Florin Ghinda, 2009)

tehnica

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.