Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Matei Conf Grup începe producția de combinezoane medicale

0

Un nou producător de echipament medical de protecție avizat,

Matei Conf Grup începe producția de combinezoane medicale

Compania româneasca producătoare de echipamente de protecţie a muncii, Matei Conf Grup, începe producția de combinezoane de protecție de unică întrebuințare împotriva agenților infecțioși.

Odată cu sosirea primei tranșe de 50.000 de metri de material dintr-un prim lot de 300.000 de metri, Matei Conf Grup dă startul producției locale de combinezoane.

Produsele existente în acest moment pe piața din România oferă o protecție care poate fi îmbunătățită. Lipsa etanșeizarii cusăturilor poate crea vulnerabilități reale, mai ales în spațiile unde există densități mari de agenți patogeni.”, punctează Valeriu Matei, Directorul General, Matei Conf Grup. ”Combinezoanele produse de noi sunt impermebile, fiind realizate din material nețesut, laminat, iar cusăturile sunt etanșate cu bandă, prin termopilire, pentru a se asigura impermeabilizarea totală a purtătorului față de agenții infecțioși din mediu. Combinezoanele sunt confecționate conform standardelor de mărime românești, având astfel acces la mărimi mari și foarte mari”, adaugă Valeriu Matei, Directorul General de la Matei Conf Grup.

Noul tip de combinezon medical produs de Matei Conf Grup este avizat de Centrul de Cercetări Științifice pentru Apărare CBRN și Ecologie și a fost totodată trimis spre avizare, la Instiutul CentexBel din Belgia, unde este în curs de certificare.

Produsele de protecție medicală fabricate de Matei Conf Grup sunt destinate protecției personalului care lucrează în zonele cu risc patologic și în zonele cu risc ridicat de transmitere a agenților infecțioși, cum ar fi secțiile ATI, spitale, Serviciile de ambulanță și transport al pacienților, pentru angajații SMURD.

Capacitatatea de producție a celor de la Matei Conf Grup poate ajunge acum până la 7500 de combinezoane pe zi. ”Ca să putem mări producția, am finalizat achiziționarea de utilaje speciale, am adaptat liniile de producție existente și am angajat personal suplimentar”, spune Valeriu Matei.

Cu o experiență de 17 ani pe piața echipamentelor textile de protecție speciala, Matei Conf Grup are 120 de angajați și a încheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Câțiva dintre partenerii și beneficiarii săi sunt OMV Petrom, Lukoil, Apa Nova, Enel, Electrica, Armata Română. Companie vinde atât de piața internă, cât și pe piața europeană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.