Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mastercard lansează inițiativa „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!”

1

Mastercard lansează inițiativa „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!”

În cadrul initiațivei, Mastercard documentează reacțiile locatarilor din primul bloc din România unde plata întreținerii se face cu cardul

București, România 25 februarie 2019 – Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți, anunță lansarea initiațivei „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!” menită să schimbe comportamentul românilor de a plăti întreținerea în numerar.

Astfel, pentru a facilita și securiza procesul de plată, Mastercard arată cum sistemele moderne de plată, cu carduri Mastercard sau Maestro, pot eficientiza și simplifica chiar și plata utilităților precum întreținerea.

O mare parte dintre români folosesc cardurile și instrumentele de plată Mastercard și Maestro pentru a plăti în magazine sau în comerțul electronic. Totuși, ne-am obișnuit să retragem numerar pentru anumite tranzacții, cum ar fi lunara întreținere. Pentru majoritatea, este un lucru pe care îl facem fără să ne gândim că ar putea funcționa și altfel, scutind un drum în plus și ușurând munca administratorului. Prin lansarea conceptului „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul” ne bucurăm să arătăm cum soluțiile Mastercard pot fi ușor adoptate și în locuri dominate în prezent de numerar.” declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Deși la o primă vedere rolul de administrator poate părea unul simplu, atunci când vine vorba de plata întreținerii în numerar lucrurile tind să se complice mai mult decât este cazul, atât pentru cel care încasează banii, cât și pentru locatar. Fiind un adevărat entuziast al tehnologiei, într-o zi mi-am propus să fiu eu catalizatorul schimbării în bine, dar și cel care poate simplifica viața a zeci de oameni. Nu mi-am imaginat că totul se va transforma într-o adevărată mișcare, însă mă simt mândru și fericit să fiu, alături de Mastercard, un promotor al tehnologiei și al securizării procesului de plată.” declară Florin Matei, administratorul primului bloc fără cash, situat în București în cartierul Colentina.

Suntem cu toții prinși în viața de zi cu zi și facem lucrurile pentru că așa se fac, fără să ne gândim dacă ar putea să fie făcute mai bine sau mai simplu.”, declară Diana Tănase, Marketing Manager în cadrul Mastercard România. Inițiativa lansată acum de Mastercard, ce stă sub umbrela globală „Începe Ceva de Neprețuit” dorește să arate că schimbarea pornește, uneori, de la un om, un loc sau un bloc, ca apoi să poată deveni o mișcare amplă. Invităm toți locatarii și administratorii de blocuri din România să adere la mișcarea noastră, accesând www.bloculfaracash.ro dacă doresc să adauge opțiunea de plată cu cardul și în blocul lor”.

Descoperă aici povestea primului bloc care acceptă carduri pentru plata întreținerii, chiar de la locatarii săi.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

 1. avatar

  Buna ziua !
  Sunt un administrator care a reusit sa obtina POS de la o anumita banca, pentru cateva asociatii pe care le administrez. Cum un POS este dedicat unui singur cont, as vedea ca solutie o varianta in care cu ajutorul unui singur terminal sa poti efectua incasarea pentru mai multe asociatii de proprietari, eu avand in administrare mai multe blocuri, dintre care o mare parte sunt situate in acelasi cvartal. Prin urmare, la biroul nostru vin zilnic proprietari care achita intretinerea cu cash si care intreaba:
  ,, Pot plati cu cardul ? ”
  Pentru unii raspunsul este: da, iar pentru altii : ba.
  Daca deja se implementeaza acest sistem, va rog sa-mi indicati care sunt pasii de urmat si care sunt documentele si formalitatile necesare !
  Va multumesc !

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.