MasterCard încheie un parteneriat pe termen lung cu SOS Satele Copiilor România, pentru includerea educației financiare în programele organizației

0

MasterCard și SOS Satele Copiilor România au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru susţinerea programului Hope for Youth, cu scopul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor din programele asociației. Hope for Youth reprezintă o parte esențială din planul SOS pentru îngrijirea copiilor, oferindu-le acestora multiple oportunități de dezvoltare pentru integrarea lor cu succes în societate.

SOS Satele Copiilor - MasterCard (1)
MasterCard va furniza materiale și suport informațional pentru susținerea educației financiare în cadrul programului Hope for Youth. Astfel, compania va derula sesiuni de training pentru consultanții ONG-ului și va oferi materiale de suport special adaptate fiecărei categorii de vârstă. Acestea vor reprezenta baza de dezvoltare a abilităților financiare pentru copiii din organizație. Un număr de 105 copii, cu vârste între 13 și 18 ani, din toate cele trei programe ale SOS, din București, Sibiu și Bacău, vor beneficia, în urma parteneriatului de programul de educație financiară.

Georgia Baltag, Marketing Manager pentru România, MasterCard, a declarat: “MasterCard se preocupă constant de creșterea gradului de educație financiară, atât prin campanii proprii de educare, cât și prin susținerea unor proiecte în această zonă, cu rolul de a ridica nivelul incluziunii financiare. Sperăm ca prin parteneriatul cu SOS Satele Copiilor România să le putem oferi copiilor dezavantajați social o şansă în plus de a-și atinge potențialul și de a deveni generația viitoare de oameni inovativi, dinamici și responsabili, de care avem nevoie.”

Carmen Brumă, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri, SOS Satele Copiilor România, a adăugat: “În mod normal, educația începe și se continuă în cadrul familiei, inclusiv cea financiară. Copiii din SOS au nevoie de sprijin pe toate palierele vieții deoarece ei au pierdut susținerea și grija familiilor biologice. Hope for Youth ne dă încredere că vom reuși să contribuim la pregătirea pentru viață a acestor copii și că se vor descurca mai bine atunci când va veni momentul să funcționeze în societate, ca tineri adulți. Suntem recunoscători MasterCard pentru implicarea în viața și nevoile copiilor noștri.”

Hope for Youth vizează dezvoltarea atitudinilor, comportamentului și aptitudinilor necesare tinerilor pentru a-și construi propriul viitor și a se integra cu succes în societate. El oferă tinerilor o varietate de oportunități prin intermediul cărora aceștia își pot dezvolta personalitatea și se pot pregăti pentru o viață independentă. Programul include componente educaționale, de consiliere și de pregătire.

Parteneriatul cu SOS Satele Copiilor face parte din strategia MasterCard de a susține inițiative globale și locale, ce au ca obiectiv creșterea gradului de incluziune, prin facilitarea accesului la educație.

Despre MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie in industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile MasterCard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: @MasterCardNews, participati la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri pe Engagement Bureau.

Despre SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Children’s Villages International, reţea caritabilă prezentă în 134 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1.000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani în lume şi de 25 de ani în România, misiunea noastră e să oferim “O familie iubitoare pentru fiecare copil.” Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe www.sos-satelecopiilor.ro sau pe pagina de Facebook – SOS Satele Copiilor Romania.

# # #

Contacte media:

Andrada Busuioc, Golin Romania
abusuioc@golin.com
+40 745 974 785

Ana Ene, Consultant Comunicare
SOS Satele Copiilor România
ana.ene@sos-satelecopiilor.ro
+40721263421

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează