Masa rotundă „Impactul locurilor de muncă generate de economia socială”

0

În urma elaborării unei cercetări care analizează situație economiei sociale și impactul acestui sector pe piața muncii, Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, Asociația „Laboratorul de solidaritate” și Asociația „Viitorul lor depinde de tine” vor organiza în data de 28 mai, ora 11:00, la sediul Consiliului Județean Călărași, o masă rotundă pe marginea acestei teme.

Evenimentul va supune dezbaterii subiecte de interes, precum: importanța organizațiilor economiei sociale pentru dezvoltarea socio-economică a regiunii și contribuția la dezvoltarea cetățeniei active și a comportamentelor responsabile. Astfel, pe agenda evenimentului se vor regăsi următoarele subiecte:

  • Evoluția structurilor economiei sociale – număr de organizații, domenii de activitate, număr de angajați. Oportunități și provocări.
  • Impactul crizei economice asupra migrației forței de muncă din România.
  • Economia socială – factor determinant pentru forța de muncă. Recomandări și bune practici.
  • Poate asigura dezvoltarea comunitară prin structurile de economie socială sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltării comunităților?

La eveniment vor participa aproximativ 30 de persoane, din rândul specialiştilor și experţilor în economia socială, dar și reprezentanții organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniile economiei sociale, al ocupării şi incluziunii sociale.

Proiectul SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale”, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și implementat în perioada septembrie 2014 – august 2015 în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia.

Masa rotundă „Impactul locurilor de muncă generate de economia socială” face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a economiei sociale, care este derulată în cadrul proiectului, la nivel regiunilor București-Ilfov și Sud-Muntenia.

Mai multe informații despre acest eveniment sau despre activitățile derulate în cadrul acestui proiect veți putea găsi pe site-ul www.socec.ro.

Pentru mai multe informații sau confirmarea participării, ne puteți contacta la adresa de mail: socec@crca.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează