Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marea finală Social Impact Award 2020

0

Joi, 1 Octombrie are loc finala ediției cu numărul 9 a Social Impact Award în România, un program ce are misiunea de a promova educația și punerea în practică a ideilor de afaceri sociale printre tinerii cu vârste între 14 și 30 de ani. În cadrul SIA, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii de 5000 de euro și mentorat din partea unor antreprenori sociali români cu experiență.

Vara aceasta, cele 15 echipe finaliste SIA 2020 au experimentat un incubator online internațional, cu webinarii, traininguri, conversații și mentorat care i-au adus până în finală și i-au ajutat să-și dezvolte afacerile sociale, dar și să dobândească abilități specifice unui antreprenor.

Social Impact Award este o ​competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în peste 16 țări și de 9 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră.

Care sunt afacerile și antreprenorii sociali de mâine?

2kids.ro
O platformă digitală a economiei circulare pentru produsele textile destinate copiilor.

Absorbante reutilizabile iele-sânziene
Absorbantele reutilizabile reprezintă o alternativă eco-friendly și sănătoasă la cele de unică folosință existente pe piață.

Artiz – Compania de teatru și arte vizuale
Artiz implementează arte precum teatrul, pictura, muzica și dansul în două domenii: educație și turism.

BuchARTest
Un proiect social de regenerare urbană prin picturi murale care are 3 direcții de dezvoltare: artă stradală, comunitate și educație.

BuddyUp
Aplicația mobilă BuddyUp conectează oameni cu interese, activități asemănătoare ce creează împreună obiective și continuă să se motiveaza și susțină reciproc.

Career Camp
Un program de învățare, cu elemente de gamification, în care dezvolți cunoștințe pentru identificarea jobului dorit.

Călător prin România
O platformă unde turiștii pot citi despre capitalul cultural al României în 5 limbi diferite, utilizând un cod QR.

CleverEver
O aplicație mobilă care ajută copiii să învețe noțiunile de la școală prin jocuri.

Fit your mind
Revistă trimestrială, alături de o platformă online de conținut scris, video și podcast-uri pentru dezvoltare personală.

Grape Escape
Un brand de țară pentru turismul vitivinicol românesc prin organizarea de excursii la crame și de evenimente în vie, pentru a susține producătorii locali și crearea de noi locuri de muncă.

Interactive6
Școală de design și web development accesibilă tinerilor din mediului rural ce conțin cursuri online live în limba română.

PointEd
O platformă ce reunește facilitatori și utilizatori de cursuri, oferind cadrul pentru predare-învățare, creând o rețea de comunități pe tema educației.

Psinapsa
Psinapsa își propune să vină în sprijinul adolescenților cu instrumentele necesare prin care aceştia să recunoască, sa înțeleagă și să gestioneze mai bine sănătatea mintală.

Sonor App
O platformă inovativă de monetizare și suport dedicată muzicienilor independenți din România.

The FutureKit
O platformă educațională, interactivă (VR, gamification) și actualizată, care va conecta tinerii cu (re)surse și mentori din varii domenii, în vederea alegerii asumate și în baza unor experiențe practice.

În cadrul competiției, an de an se organizează Votul Comunității, unde echipele finaliste realizează un scurt videoclip de prezentare pentru a strânge cât mai multe voturi din partea susținătorilor și pentru a-și valida ideile. Cea mai votată echipă va primi 500 de euro premiu, cu 3 zile înainte de deadline existând deja peste 7200 de voturi. Ideile mai pot fi votate până în data de 1 Octombrie 2020, ora 00:00 la acest link: https://romania.socialimpactaward.net/.

***
În România, proiectul Social Impact Award este organizat de Social Innovation Solutions și susținut de Fundația ERSTE, ENEL România și BCR.

Despre organizator
Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță, traininguri și facilitarea conversațiilor strategice pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și dezvoltă programe educaționale si competiții de business pentru tineri: Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit, precum și platformele de conversații despre viitor: Future Summit sau Future Talks. Mai multe detalii pe www.socialinnovationsolutions.org

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.