Marea Debarasare 27-28 martie 2010

0

O nouă ediţie a campaniei „Marea Debarasare” începe în acest week-end. Oamenii pot scoate electrocasnicele vechi în faţa casei sau în faţa blocului, ele urmând să fie colectate de firmele de salubritate.

Anul acesta se pune accent mai mult pe ridicarea deşeurilor din zona rurală, spune la RFI şeful ECOTIC, Valentin Negoiţă.

„S-a dovedit că ruralul are potenţial şi pe undeva este normal să aibă acest potenţial. De-a lungul anilor, deceniilor chiar, ruralul a constituit un fel de depozit, de magazie pentru obiecte nefolositoare din zona echipamentelor electronice şi electrocasnice. Mulţi orăşeni nedorind neapărat să arunce oriunde aceste echipamente, unele funcţionale, unele deja ieşite din zona ciclului de viaţă erau depozitate la bunici, la rude, la prieteni, în zona ruralului. Ele s-au tot adunat şi au început să devină o problemă chiar şi pentru locuitorii din rural”, explică Valentin Negoiţă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează