Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor 2014 a strâns donații de peste 10.000 de euro

0

 C18G5008

Banii vor fi utilizați de Salvați Copiii pentru programe de educație în școli cu scopul de a preveni consumul de alcool și droguri în rândul tinerilor.
Aproape 1.000 de participanți, celebrități și suporteri au susținut cauza la cea de-a 5-a ediția a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților.

DHL Express România cu sprijinul Direcției pentru Sport a Judetului Brașov a organizat a cincea ediție a „Maratonului DHL Ștafeta Carpaților” pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Cei peste 10.000 de euro strânși în urma acestei ediții (taxe de înscriere și donații separate) vor fi direcționați către organizația Salvați Copiii pentru prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.

Ediția 2014 a maratonului a beneficiat de sprijinul și implicarea directă a fostelor campioane olimplice Violeta Becela, Otilia Bădescu, Monica Roșu și Monica Iagăr, dar și a mai multor persoane publice: Andi Moisescu (Salvați Copiii) Andreea Marin, Roxana Ciuhulescu, Ellie White, Anca Serea, DJ Wanda, Ileana Badiu.

“Ne bucurăm că am reușit să readucem Maratonul DHL Ștafeta Carpaților în calendarul competițiilor sportive și le mulțumim tuturor celor care au ales să se implice și să susțină cauza, alergând pe un traseu frumos, dar dificil. Felicit toți alergătorii prezenți, pe maratoniștii cu experiență, pe cei care au răspuns pentru prima dată acestei provocări, dar mai ales copiii înscriși în noua categorie inclusă în acest an: Crosul Copiilor. Este încurajator că au participat în număr mare și ne bucurăm să încurajăm un stil de viață sănătos în rândul copiilor” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

„Eu, ca primar, şi Primăria Braşov susţinem întotdeauna orice eveniment sportiv sau de altă natură al cărui scop este de a ne ajuta semenii aflaţi în situaţii dificile. Acest maraton, pe lîngă rolul său sportiv de înalt nivel, are şi un rol educativ, pentru că fondurile strînse vor fi utilizate pentru a educa copiii asupra riscurilor la care se expun cei care consumă droguri. Este o problemă cu care ne confruntăm şi în Braşov şi care, din păcate, afectează copiii de la vîrste tot mai mici. Sper să reuşim şi prin acest eveniment sportiv să atragem atenţia asupra efectelor dezastruoase ale acestor substanţe nocive pentru sănătate şi care creează dependenţă”, a spus primarul Braşovului, George Scripcaru.

„Ne încântă că atâtea companii din toate domeniile și atâtea persoane mai mult sau mai puțin celebre s-au mobilizat pentru această cauză importantă, pentru care Salvați Copiii depune de ani buni eforturi constante. Cu atât mai mult ne bucură că strângerea de fonduri pentru acest program ia forma unei competiții sportive, reprezentând astfel un apel către o viață sănătoasă, în antiteză cu flagelul reprezentat de consumul de droguri în rândul tinerilor” a declarat Andi Moisescu  – Președinte Salvați Copiii.

“Reluarea Maratonului DHL este un motiv pentru toți alergătorii din România, dar mai ales pentru Ro Club Maraton, cel mai mare club de maratoniști români și asta pentru că în urmă cu 6 ani, la ultima ediție a acestui concurs avea loc prima întâlnire a clubului. Dacă atunci eram doar 12 alergători, astăzi depășim 200. Odată cu noi s-a dezvoltat foarte mult fenomenul alergării la noi în țară – acum avem mii de alergători și zeci de concursuri. Este o bucurie faptul că Maratonul DHL își regăsește acum locul în peisajul competițional. Este de admirat și alergerea organizatorilor de a susține o cauză umanitară donând încasările organizației Salvați Copiii” a declarat Șerban Damian, Președinte Ro Club Maraton.

Fondurile strânse vor fi utilizate de către Salvați Copiii în proiectul “Educație și Informare împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor”. În acest an, Salvați Copiii își propune să informeze peste 8000 de elevi și studenți din 120 de școli din București și alte 12 județe, printre care și Brașov, despre efectele dezastruoase ale drogurilor asupra tinerilor.

Printre companiile care și-au făcut echipe proprii sau au sponsorizat alte echipe de elevi de la liceele din Brașov și care au luat startul la maraton s-au regăsit: Aggreko, Alpha Bank, Cargus, CTE Trading, Dorna, EasyPlast, Eaudeweb, Expur, Generali, Medlife, Optiplaza, Prym Fashion, PTC, Romtelcom, Smile Factory, Sodexo, Synevo, Titan Machinery, Vision Digitech, Voxility, World Class.

Mulțumiri speciale către Ministerul Administrației și Internelor, Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Poliției Rutiere Brașov, Poliția Locală a Municipiului Brașov, Jandarmeria Municipiului Brașov.

CÂȘTIGĂTORII MARATONULUI DHL ȘTAFETA CARPAȚILOR 2014

Maraton feminin:

1.       Manole Didina

2.       Hiroko Ogawa

3.       Marinescu Andreea

 

Maraton masculin

1.       Moisă Ioan Pavel

2.       Oprina Ștefan

3.       Simion Florin

Semimaraton

Feminin peste 18 :

1.       Adina Ionică

2.       Dibble Katherine

3.       Sorina Vlada

 

Masculin peste 18 :

1.       Adrian Iordache

2.       Florin Jitaru

3.       Vlad Victor

Masculin sub 18:

1.       Flore Raul

2.       Brânzaru Pleșa David

3.       Salman Sebastian Gabriel

 

Ștafeta

 

Masculin peste 18 :

1.       Ro Club Maraton Walmark Ro

2.       World Class – Beretele Verzi

3.       Aggreko

Masculin sub 18 :

1.       Titan Machinery

2.       CTE Trading

3.       Wild boys

 

Feminin peste 18 :

1.       Akro Women

2.       Pretuieste Viata

3.       DHL Financiar

Feminin sub 18 :

1.         Smile Factory

2.         The one

Mixte peste 18:

1.       140 de bătăi pe minut 2

2.       Run for fun

3.       Spiridușii alergăreți

CROSUL COPIILOR

Categoria 5-8 ani

1.       Maria Stancu

2.       Ana Petre

3.       Mathias Abraham

Categoria 9-11 ani

1.       Elena Olteanu

2.       Teodor Coman

3.       Luca Preda

Categoria 12-14 ani

1.       Radu Corban

2.       Pavel Băcilă

DHL – The Logistics company for the world

DHL is the global market leader in the logistics industry and “The Logistics company for the world”. DHL commits its expertise in international express, air and ocean freight, road and rail transportation, contract logistics and international mail services to its customers. A global network composed of more than 220 countries and territories and about 285,000 employees worldwide offers customers superior service quality and local knowledge to satisfy their supply chain requirements. DHL accepts its social responsibility by supporting environmental protection, disaster management and education.

DHL is part of Deutsche Post DHL. The Group generated revenue of more than 55 billion euros in 2013.

Despre Maratonul DHL “Stafeta Carpatilor”

Maratonul DHL – Stafeta Carpatilor este un eveniment cu o traditie de 4 ani, devenind cel mai popular eveniment de acest gen din Romania cu un numar de participanti in continua crestere. In doar patru editii, Maratonul DHL s-a impus ca un eveniment de notorietate, numarul alergatorilor fiind de peste 2000, in timp ce, mai mult de 80 de companii importante si-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este considerat ca fiind cel mai bun de acest gen, avand elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate și de promovare a sportului prin intermediul tinerilor. Fondurile stranse depasesc 60,000 de euro si au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati in dificultate: Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.