Mânz mic ajunge în vizită la… Creative Monkeyz

0

În urmă cu o săptămână a fost lansată platforma culturală www.manzmic.ro, un spaţiu digital dedicat culturii şi artelor frumoase care invită publicul la lectură prin: editoriale, interviuri, articole jurnalistice, de cercetare sau de ficțiune.

Platforma digitală pune la dispoziţia vizitatorilor săi și o serie de micro-documentare cu artişti şi creatori români pentru care arta e mai mult decât entertainment – poate fi adusă în folosul dezvoltării societăţii.

După vizita la Bean MC și Alina Alexe, care au povestit despre folclor și tradiții asimilate în muzică și design de interior (http://manzmic.ro/film/), mânz mic a ajuns în Cluj-Napoca, în vizită la Codin Pop şi Ramona Cordoş, creatorii proiectului Creative Monkeyz.

Cei doi creativi povestesc despre valenţele artelor digitale, aduc în discuţie nevoia de practică în sistemul educațional şi prezintă modelele de bune practici privind educaţia alternativă. Bineînțeles că umorul ocupă un loc de cinste, devenind la rândul său un instrument de educație.

Filmul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Gt6M_c-tct0

Creatori de conținut digital din 2011, Creative Monkeyz fac entertainment, artă și educație. Au în palmares serialul RObotzi cu peste 125 de episoade animate, zeci de ediții de show-uri online, videoclipuri și scurt metraje de succes și peste 3 ani de live entertainment. Codin și Ramona înteleg importanța educației și încearcă să își aducă aportul în a pregăti minți deschise pentru un viitor ceva mai luminos.

În 2017, Creative Monkeyz au deschis în Cluj-Napoca un hub de educație, unde susțin diverse cursuri de artă digitală, design și cinematografie.

În săptămânile următoare, mânz mic va publica întreaga serie de micro-documentare, noi editoriale, articole semnate de prieteni și interviuri aici: www.manzmic.ro și în paginile de social media ale proiectului: Facebook (https://www.facebook.com/manzmic/), Instagram (https://www.instagram.com/manz_mic/), Twitter (https://twitter.com/manz_mic/) și YouTube (https://www.youtube.com/manzmic).

Proiectul este inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Prieteni și parteneri: Cărturești, Citatepedia, Festivalier, Igloo, Modernism, Zeppelin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.