Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manifestul pentru Dreptul la Educație – implică-te și semnează petiția pentru schimbarea educației din România

0

Organizația Salvați Copiii invită pe toți cei care cred că educația ar trebui să fie o prioritate pentru România să adere la Manifestul pentru Dreptul la Educație prin care propune autorităților 10 priorităţi pentru schimbarea sistemului de educație http://www.petitieonline.com/manifest_pentru_dreptul_la_educatie

lansaremanifestpentru educatie (2)
Manifestul pentru Dreptul la Educație a fost lansat public, vineri, 30 ocotmbrie, în prezența ambasadorilor Festivalului Brazilor de Crăciun Andi Moisescu, Andreea Raicu, Corina Bârlădeanu și Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

„2.700 de susținători Salvați Copiii și ai Festivalului Brazilor de Crăciun au semnat până acum petiția pentru schimbarea educației din România. Suntem încrezători că vom avea sprijinul multor persoane care vor adera la Manifestul pentru Dreptul la Educație și îl vor face cunoscut la nivel național astfel încât să ajungem la un număr cât mai mare de semnături care să genereze schimbarea sistemului educației”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România.

„Vorbesc despre educație de câte ori am ocazia pentru că mereu a făcut parte din suferința noastră, sau mai precis suferința noastră are legătură cu modul în care am primit educație”, a spus Andi Moisescu, Președintele Salvați Copiii.

„Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care oamenii să aibă parte de educație”, a spus Andreea Raicu, care este direct implicată în răspândirea Manifestului pentru Dreptul la Educație.

Organizația Salvați Copiii îi invită pe toți cei care doresc să semneze petiția pentru schimbarea educației din România pe site-ul salvaticopiii.ro sau pe petitieonline.ro.
În perioada următoare voluntarii Salvați Copiii vor merge în vizită la diferite companii pentru a facilita accesul angajaților la semnarea petiției și susținerea manifestului.

Cele 10 obiective ale manifestului aduc în discuție problemele urgente cu care se confruntă elevii din sistemul de învățământ și propun un proces transparent de finanțare al educației.

Manifestul însoțit de semnături va fi trimis Ministerului Educației, dar și celor două comisii parlamentare pentru educație din Parlamentul României.
Cele 10 priorități ale Manifestului pentru Dreptul la Educație sunt:
– Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educaţie și transparența în folosirea banilor publici;
– Asigurarea accesului universal la educaţie preşcolară, primară şi secundară pentru toţi copiii;
– Îmbunătăţirea calităţii educaţiei printr-o mai bună formare iniţială şi continuă;
– Curriculum modern, actualizat ştiinţific şi bazat pe cercetări şi bune practici privind educaţia copiilor;
– Incluziunea şcolară a copiilor cu dizabilităţi;
– Adoptarea şi implementarea Strategiei naţionale şi a planului de acţiune privind educaţia timpurie;
– Introducerea educaţiei interculturale şi a educaţiei pentru toleranţă şi eliminarea discriminării și, totodată, introducerea unor sisteme de prevenire şi eliminare a violenţei în şcoli;
– Participarea copiilor în procesul decizional al şcolilor (obiectiv propus de copii);
– Asigurarea serviciilor de consiliere prin creşterea numărului de consilieri şcolari, astfel încât unui consilier să-i revină 300 de elevi;
– Consolidarea cooperării dintre sectorul public şi organizaţiile neguvernamentale.

Festivalul Brazilor de Crăciun, în sprijinul educației

Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat cea de-a XV-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment de strângere de fonduri pentru asigurarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor proveniţi din medii defavorizate. La fel ca în fiecare an, și în 2015 unii dintre cei mai cunoscuţi designeri vor crea, exclusiv pentru această ocazie, brazi de Crăciun care vor fi apoi licitaţi. Fiind una dintre atracţiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele educaţionale derulate de Salvaţi Copiii România.

Despre Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun este cel mai important eveniment de Business Charity & networking anual, organizat de Salvaţi Copiii România, în cadrul căruia are lor strângerea de fonduri şi care are ca centru de interes o licitaţie specială de brazi de Crăciun, creaţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai apreciaţi designeri, precum Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacșu, Iris Șerban şi mulţi alţii.

Atracţia principală a calendarului social de iarnă, Festivalul Brazilor de Crăciun reuneşte la fiecare ediţie peste 250 de invitaţi din mediul business, politic, media şi artiști, care se bucură de un spectacol inedit, găzduit în fiecare an de Andi Moisescu & Andreea Raicu, dar şi de o cină specială. Aflat la cea de-a XV-a ediţie, impactul festivalului este unul deosebit, reuşind colectarea a peste 3 milioane de euro, cu care au fost ajutaţi 23.260 de copii.
De altfel, în ceea ce priveşte Gala 2014, suma totală colectată a fost de 280.000 de euro, care a ajutat la integrarea în programe de prevenire a abandonului şcolar şi de integrare socială a 2.000 de copii şi a famiilor acestora.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.