Managerul de voluntari – pe drumul catre recunoasterea profesionala

0

MANAGERUL DE VOLUNTARI – PE DRUMUL CĂTRE RECUNOAŞTEREA PROFESIONALĂ

Legea 78/2014, noua Lege a voluntariatului, intrată în vigoare în luna iulie a acestui an, repune în drepturi managerul de voluntari, persoana care îndeplineşte sarcinile legate de coordonarea şi administrarea activităţii voluntarilor. Rolul său este unul foarte important în noul context creat de Legea 78/2014, multe dintre noile prevederi legate de administrarea muncii voluntarilor şi de eliberarea certificatului de voluntariat fiind sarcini explicite ale managerului de voluntari. Coordonarea muncii voluntarilor nu este însă reglementată şi recunoscută din punct de vedere profesional, sarcinile aferente acestei activităţi fiind în general alocate unor persoane care îndeplinesc, cel puţin formal, un alt rol.

provobisAstăzi, 5 noiembrie 2014, Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat porneşte pe drumul reglementării profesiei de manager de voluntari, cu convingerea că activitatea de coordonare a voluntarilor ESTE o PROFESIE care necesită un standard ocupaţional specific şi programe de formare adecvate pentru a oferi experienţe de voluntariat de calitate atât voluntarilor cât şi beneficiarilor activităţilor de voluntariat.

Cred că momentul în care managerul de voluntari va deveni o ocupaţie recunoscută oficial în România va fi unul decisiv pentru creşterea calităţii lucrului cu voluntarii. Toate organizaţiile şi instituţiile care implică voluntari vor avea în sfârşit posibilitatea să aloce sarcinile de coordonare a voluntarilor unei persoane dedicate şi pregătite profesional să îndeplinească exclusiv acest rol. Ne aşteaptă un drum lung şi dificil pentru că activitatea de coordonare a voluntarilor este una complexă, însă există în rândul organizaţiilor care implică voluntari atât de multă experienţă şi atât de multă dedicare, încşât sunt convinsă că va fi un demers de succes care va creşte semnificativ calitatea muncii de voluntariat în România.” (Cristina Rigman, Director executiv Pro Vobis CNRV şi Vice-presedinte Centrul European de Voluntariat).

Meseria de manager de voluntari este foarte diversă şi provocatoare. Ea solicită multă implicare şi energie, dar vine în schimb cu satisfacţii ce ţin de rezultatele directe ale activităţii în care sunt implicaţi voluntarii, atât la nivelul dezvoltării lor personale, cât şi la nivelul comunităţii în care aceştia se implică.” (Ioana Bere, coordonator de voluntari, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca)

Pornim pe acest drum într-o zi simbolică, Ziua Internaţională a Managerilor de Voluntari, marcată în fiecare an în data de 5 noiembrie, alături de partenerii noştri SMART Association for Civil Society Development (Croația), Centrul Național de Voluntariat ÖKA (Ungaria), Platform of Volunteer Centers and Organizations (Slovacia) și Centrul Național de Voluntariat BRĪVPRĀTĪGAIS.LV (Letonia), în cadrul proiectului „Wake-Up Call: Volunteer Manager Role” implementat în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2016 şi finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +, Acțiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Parteneriate strategice în domeniul tineretului).

Scopul proiectului este de a creşte calitatea lucrului cu voluntarii şi a proceselor de management al voluntarilor. Proiectul va genera o serie de resurse pentru creşterea calităţii managementului voluntarilor: profilul ocupaţional al managerului de voluntari; setul de standarde de calitate pentru managementul voluntarilor; curriculumul de instruire pentru managerii de voluntari; procedura şi instrumentele pentru validarea competentelor managerilor de voluntari.

Pentru mai multe informații despre proiect vizitaţi adresa www.provobis.ro/wake-up-call

poza-SNV

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează