Maia Morgenstern sustine campania HOSPICE

0

2000 de bolnavi incurabili vor fi îngrijiți la HOSPICE Casa Speranței București

2000 de bolnavi incurabili vor fi îngrijiți la HOSPICE București
Peste 4 milioane și jumătate de români sunt afectati de boli incurabile. Sunt oameni pentru care suferinţa şi, implicit, durerea au devenit stări naturale. Aceşti oameni trebuie ajutaţi!

HOSPICE Casa Speranței este locul în care pacientii în stadiu terminal își găsesc alinarea. Persoanele  care suferă de boli grave sau incurabile, în stadii avansate, beneficiază aici, în mod gratuit şi la momentul oportun, de servicii specializate de îngrijiri paliative.

Hospice derulează, în această perioadă campania Valoarea unei clipe, prin care își propune să convingă 10.000 de români să se alăture acestui proiect trimițând un SMS la 8838, cu valoarea de 2 Euro.

Demarată în 18 martie, la Focus- PrimaTV, în cadrul rubricii Tema Săptămânii,campania prezintă poveștile unor oameni deosebiţi, care ştiu să ia durerea cu mâna și să aducă zâmbetul pe un chip trist, dar şi cazurile bolnavilor aflaţi la apusul vieţii, care merită din plin sprijinul nostru. Sunt câteva povești de viață care cu siguranță copleșesc și deopotrivă redefinesc valoarea unei clipe de viață.

S-au alăturat campaniei ca susținători: Maia Morgenstern, ES Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Dorian Boguță, Narcis Răducan, dar și multe alte personalități publice care au transmis poveștile hospice mai departe.

Campania este sprijinită și de PRIMA TV, Inga Media, TV City, CSR Media, Radio Romania Actualităti, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Radio România Antena Satelor, Radio 3 Net, Saatchi&Saatchi, 438 Studio, TVH 2.0, Ziarul Oval, Cocor Channel, Speranța TV și Revista Etiquette.

Toate fondurile strânse vor fi folosite pentru construirea unui centru HOSPICE în Bucuresti care va îngriji gratuit pacienți copii și adulți cu boli incurabile. Noul centru din București care se contruiește deja în fața lacului Plumbuita din sectorul 2 va îngriji 2,000 de pacienți noi din București în fiecare an, oferind îngrijire medicală specializată, asistență socială și asistență psiho-emoțională și spirituală.

Dacă vreți să-i ajutați puteți face donații într-unul din conturile Hospice, sau puteți trimite un sms la 8838 cu valoarea de 2 euro*, număr valabil în retelele Vodafone, Orange și Cosmote.

***

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează