Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maia Morgenstern, ambasadorul 2013 Shakespeare School Essay Competition

1

Binecunoscuta actrita Maia Morgenstern a devenit ambasadorul concursului national de creatie Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie. Concursul stimuleaza gandirea creativa si spiritul de inovatie, motiveaza tinerii sa isi perfectioneze limba engleza si le deschide orizontul, oferindu-le ca premii tabere de engleza in Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elita.

 

„Maia sugereaza perfect trasaturile pe care trebuie sa le aiba marele castigator ai competitiei: multa creativitate si nonconformism, alaturi de seriozitate si perseverenta.”, afirma Adriana Alionte, vicepresedintele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

 MaiaMorgenstern_comunicat

Maia Morgenstern a fost bucuroasa sa se alature acestui proiect ce incurajeaza perfectionarea limbii engleze in randul tinerilor, deoarece ea insasi a avut de castigat profesional prin studiul limbilor straine, jucand atat pe scena, cat si in filme, in numeroase limbi: romana, engleza, aramaica, idis, franceza, rusa. „Limba materna a tatalui meu a fost limba rusa pe care am invatat-o din familie. Tata vorbea noua limbi. Mama i se adresa in limba rusa sa ii faca o placere. Tata spunea sa invete intai rusa perfect apoi sa o vorbeasca.”, declara Maia Morgenstern intr-un interviu. Pasiunea pentru invatarea limbilor straine este o traditie in familia Maiei pe care doreste sa o  transmita mai departe nu doar celor trei copii ai ei, ci tuturor tinerilor din Romania.

Ambitia, seriozitatea, generozitatea, faptul ca este o persoana deschisa, insetata de cunoastere, dar mai ales perseverenta si muncitoare, o transforma pe Maia Morgenstern intr-un real model pentru tineri. „Ne bucuram sa avem alaturi de noi un om de cultura cu o cariera impresionanta, dar mai ales care s-a remarcat prin valori deosebite. Ne dorim ca Maia Morgenstern sa fie un model catre care sa aspire copiii si tinerii din Romania. O personalitate care a atins performante extraordinare in cariera artistica, va inspira cu siguranta.”, spune Adriana Alionte.

Maia Morgenstern invita toti copiii si tinerii cu varste intre 11 si 20 de ani, pasionati de limba engleza si cu talent la scris sa dea frau liber imaginatiei intr-un eseu original pe care il pot incarca pe site-ul www.shakespeare-school.ro pana pe 24 martie.

 

Organizator:

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie este o entitate nonprofit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa atinga performante deosebite si sa isi valorifice la maxim potentialul creativ.

website: www.shakespeare-school.ro

blog: http://blog.shakespeare-school.ro

Facebook: www.facebook.com/AsociatiaShakespeareSchoolPentruEducatie

Sub egida: Anului European al Cetatenilor

Ambasadorul competitiei: Maia Morgenstern

Concurs inclus in Calendarul Activitatilor Educative al ISMB

Parteneri educationali si sponsori: Harrow House International College, Transylvania College, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, British Council, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest English Teachers Association, Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti, Fischer International, Carturesti, Editura Humanitas, Simaco Advertising, Learning About, Teatrul Evreiesc de Stat, F64 Studio.

Parteneri media: Kiss FM, Digi24, Kanal D, Adevarul, Bravo, Mediafax, PR Wave, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Edu-News, Teen Press, Sapte Seri, Amdoar18ani.ro, Calificativ.ro, Sfatulparintilor.ro, Mamica Urbana, Suntparinte.ro, Copilul.ro, Blogul Mamei Incepatoare, Bucharest Nightlife, Blogunteer, Asociatia MAME, Babycafe.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.