Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai sunt 5 zile până se încheie înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice

0

Până pe 30 ianuarie, cetățenii și organizațiile își pot înscrie pentru cea de-a VI ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P) poveștile despre cum au reușit să intervină în decizii publice, pentru a aduce schimbări concrete în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

Cei care doresc să nominalizeze persoane sau organizații care au convins administrația publică să rezolve în bine diverse probleme ale comunității, precum și inițiatorii unor povești de participare publică sunt invitați să completeze acest formular http://www.ce-re.ro/upload/Formular_G3P6_2015.pdf

La ediția din anul acesta a Galei există o secțiune dedicată jurnaliștilor care au avut o contribuție importantă în promovarea unor subiecte de implicare civica, activism. Termenul final pentru nominalizări sau înscrieri este 30 ianuarie 2014, iar acesta este formularul de înscriere dedicat: http://www.ce-re.ro/upload/Formular_presa_G3P6_2015.pdf

poza grup gala

La ediția de anul trecut a Galei, peste 240.000 de oameni au fost implicați în cele peste 60 de campanii înscrise în competiție, iar cele 12 povești de participare publică premiate au vorbit despre subiecte de interes general și cu impact major pentru români: http://www.ce-re.ro/upload/Catalog_g3p5_web.pdf
Printre noutățile ediției de anul acesta, eveniment care va avea loc în luna martie, sunt premiile oferite de CeRe câștigătorilor Galei: o vizită de lucru în Islanda pentru 3 dintre câștigătorii Galei (un jurnalist, un cetățean și un membru al administrației publice) și un curs de storytelling pentru toți premianții Galei.

Știm că sunt din ce în ce mai multe exemple de organizații și cetățeni care au spus “nu“ resemnării. Știm că există instituții publice care își ascultă cetățenii când iau decizii. Dar trebuie să afle cât mai multă lume de ele! ” Sînziana Dobre, Director de programe, CeRe.

Membrii juriului din acest an sunt: Dolores Neagoe (Consultant Independent), Radu Coșarcă (ENEL România), Cosmin Alexandru (Consultant în dezvoltare organizațională), Oana Sandu (Decât o Revistă), Gabriel Bădescu (Universitatea Babeș-Bolyai), Ioana Lupea (Publicist Adevărul), Tudor Mușat (Jurnalist Digi24), Cristian Neagoe (Redactor Șef Șapte Seri), Alina Inayeh (Black Sea Trust), Andrei Țărnea (Institutul Aspen Romania), Cătălin Teniță (Zelist), Mircea Kivu (Sociolog, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile), Andrei Popescu (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) Roxana Vitan (Romanian-American Foundation), Tom Wilson (Regizor), Delia Mihalache (Cetățean, Inițiativa Prelungirea Ghencea), Laurențiu Colintineanu (Jurnalist RFI România), Vintilă Mihăilescu (Școala Națională de Științe Politice și Administrative – SNSPA).

Gala Premiilor Participării Publice (G3P), eveniment organizat anual de CeRe: Centrul de Resurse pentru Participare Publică, demonstrează că cetățenii pot avea un cuvânt de spus în deciziile dovedesc prin exemplul propriu că prin participare publică putem produce schimbări durabile pentru România.

Ediţia a VI-a a Galei Premiilor Participării Publice este realizată în parteneriat cu Decât o Revistă și Citizens Foundation (Islanda).

CeRe acționează pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor social. În viziunea noastră, organizațiile neguvernamentale, cetățenii și instituțiile publice își asumă responsabilitatea participării publice și își exercită drepturile asociate acesteia.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.