MAC Cosmetics România sprijină activități de prevenire HIV adresate liceenilor din 7 orașe

0

Asociația Semper Musica – singura organizație din țară finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, anunță câștigarea primei finanțări pentru România din partea Fondului MAC pentru SIDA, fond susținut la nivel global de MAC Cosmetics.

logo-semper-musica-web

MAC Cosmetics România, prin Fondul MAC pentru SIDA din America, va sprijini din această toamnă proiectul – Celebs figh AIDS! -, inițiativă organizată de Asociația Semper Musica și adresată elevilor de liceu, dezvoltată cu scopul prevenirii cazurilor de noi infecție cu HIV în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. În acest sens, MAC Cosmetics România va oferi o finanțare de 22.000 lei pentru organizarea de sesiuni de educație nonformală despre infecția cu HIV, în 7 licee tehnologice sau agricole, din 7 orașe mici spre medii, precum și a unor workshop-uri pentru cadrele didactice pentru ca acestea să își dezvolte abilități în vederea susținerii de astfel de sesiuni și pentru generațiile viitoare de elevi.
Fondurile, din care sunt sprijinite la nivel global proiecte și organizații care activează în domeniul HIV/SIDA, aceasta fiind direcția de responsabilitate socială a companiei, sunt colectate în urma vânzării gamei de produse – MAC VIVA GLAM -, 100% din sumele rezultate în urma vânzării acestor produse fiind folosite pentru proiecte locale de prevenire sau care oferă diferite servicii persoanelor care trăiesc cu HIV sau grupurilor vulnerabile la risc de infectare.

Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica, menționează: “Suntem onorați să fim prima organizație din România cu care MAC Cosmetics lucrează și sperăm ca acest proiect pilot să fie doar începutul colaborării noastre. În același timp, MAC Cosmetics vine în sprijinul mesajului pe care Asociația Semper Musica îl transmite companiilor din România care dezvoltă programe de CSR și anume că, ar trebui să acorde atenție și proiectelor și programelor de prevenire HIV, mai ales în contextul în care aproape jumătate dintre cazurile de noi infecții cu HIV, în prima jumătate a lui 2015, sunt înregistrate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, conform Institutului Matei Balș.”

mac-aids-fund

Livia Boajă, Marketing Manager MAC Cosmetics, precizează: “MAC, prin Fondul MAC pentru SIDA, a înțeles nevoia susținerii activităților de prevenire HIV desfășurate de Asociația Semper Musica în liceele românești, mai ales prin atenția deosebită pe care compania noastră o are pentru acest domeniu.

Este pentru prima dată în România când MAC AIDS FUND decide să sprijine un proiect în domeniul HIV/SIDA, deși la nivel global fondul există din 1994, finanțând sute de proiecte organizate de ONG-uri și adresate persoanelor care trăiesc cu HIV, în domenii vitale de la prevenire la oferirea de sprijin în ceea ce privește nevoile de bază ale acestora.

Suntem bucuroși că fondurile strânse din vânzarea produselor VIVA GLAM vor fi folosite pentru un proiect din România, în sprijinul tinerilor, pentru prevenirea noilor cazuri de infecție cu HIV în rândul acestora.”

www.sempermusica.org / www.macaidsfund.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează