Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mă educ pentru viitor: un program de formare pentru profesorii și copiii din Buftea

0

Rubik, prima grădiniță și școală autodirijată din București, bazată pe modelul de educație Agile Learning, realizează programul Mă educ pentru viitor, un proiect gratuit, susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat împreună cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București.

Mă educ pentru viitor este un program ce își propune să dea aripi copiilor din comunitatea Buftea, să îi ajute să se conecteze la super puterile lor și să își dezvolte altele noi cu care vor naviga prin viață. Programul își propune să le dezvolte copiilor competențe pentru viitor și instrumente pe care le pot folosi atât în procesul de învățare zilnic din cadrul școlii, dar și ulterior în viața de adult. La aceste cursuri vor participa 40 de copii cu vârsta între 10-13 ani din comunitatea Buftea, care vor avea acces gratuit la 5 module de curs:

  • Competențe digitale

  • Emoții&mindfulness

  • Civism și implicare comunitară

  • Autonomie în învățare

  • Comunicare și public speaking

Cursurile se desfășoară online în perioada Noiembrie 2020 – Martie 2021, pe ZOOM, pe durata unei ore, cu o frecvență săptămânală. Programul se va încheia cu 3 zile de tabără urbană organizată în comunitatea Buftea, un context în care copiii se vor cunoaște mai bine, vor lucra pe bază de proiecte și vor pune în practică cele învățate la cursuri.

Proiectul se adresează și profesorilor din comunitatea Buftea și le oferă oportunitatea de a-și îmbogăți abilitățile și de a le adapta lumii în care trăim și a viitorului, oportunitatea de a crește împreună cu aceste generații noi. În cadrul programului se va lucra cu 30 cadre didactice în vederea formării acestora pe parcursul celor 6 luni atât în metode alternative non-formale de învățare cât și în utilizarea unor instrumente care să le ajute să susțină cursuri într-o manieră experiențială, practică și să poată susține mai departe dezvoltarea acestor competențe de viitor în rândul copiilor. Tematicile cursurilor de formare sunt:

  • Creativitate pe pâine

  • Competențe digitale

  • Instrumente agile și învățarea auto-dirijată la clasă

  • Construirea relațiilor la clasă – clasa ca un trib

  • Integrarea învățării experiențiale, pe bază de proiect la clasă

Formările vor avea loc o dată pe lună, online pe ZOOM și vor dura 4 ore cu pauze scurte. Se va lucra practic, cu instrumente și proiecte ce pot fi ușor aplicate în viața de zi cu zi de la clasă a fiecărui profesor.

Mă educ pentru viitor face parte din programul extins Rubik Online, unde copii din țară sau străinătate fac parte dintr-o comunitate de învățare, explorează domenii de interes cu mentori ce îi inspiră. Învățarea după modelul Agile Learning presupune proiecte practice pe care copiii le propun și realizează, pentru a-și dezvolta noi abilități.

Până acum au trecut prin program peste 100 de copiii, pentru care am ținut peste 400 de cursuri, am desfășurat peste 20 de evenimente de comunitate, iar copiii au avut peste 50 ateliere ținute de ei. Toate astea se întâmplă cu o rețea de mentori, oameni pasionați de domeniile pe care țin curs și care sunt deschiși să învețe împreună cu copiii cât mai practic și interactiv.

Pentru a se înscrie, părinții copiilor între 10-13 ani, trebuie să completeze formularul online până pe 29 octombrie.

Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să predea în comunitatea Buftea și  să completeze formularul online până pe 29 octombrie.

 ###

Despre Rubik School

Prima comunitate de învățare agilă și autodirijată din București, bazată pe modelul de educație Agile Learning, în care copiii aleg ce și cum vor să învețe, în funcție de interesele și pasiunile lor, în care au o voce și libertatea de a lua decizii, dezvoltându-se astfel în adulți autonomi, iubiți și fericiți.

Contact:

hello@rubikschool.ro

Mai multe detaii despre proiect: https://rubikschool.ro/ma-educ-pentru-viitor/

Facebook Page

Instagram

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.