Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lupta împotriva schimbărilor climatice are începând de astăzi 5 noi tineri ambasadori

0

5 elevi provenind de la școli din județele Prahova, Bacău, Dâmbovița, Hunedoara și din București sunt de astăzi noii ambsadori ai luptei împotriva schimbărilor climatice, fiind premiați de către ambasadoarul Norvegiei la București, Excelența Sa Doamna TOVEBruvik Westberg, în cadrul galei de premiere a concursului Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice, desfășurată astăzi, 17 decembrie, în incinta Muzeului Botanic din cadrul Grădinii Botanice “D. Brândză” a Universității din București.

IMG_8643 (2)

Micii ambasadori au convins ju­riul ca sunt conștienți de efectele negative ale activității umane care duc la schimbări climatice și s-au dovedit buni și talentați comunicatori, arătând că știu să trimită mai departe mesajul  despre importanța unui mediu sănătos. Drept răsplată, ei au fost premiați cu tablete achiziţionate în cadrul proiectului și cărți și alte materiale educaţionale oferite de Didactica Publishing House şi SC Eco-Rom Ambalaje SA.

Cu această ocazie, Excelența Sa Doamna TOVE Bruvik Westberg a arătat că: ”Potrivit studiilor ONU, copiii sunt cei mai vulnerabili la schimbările climatice. De aceea, este important pentru ei să înveţe ce reprezintă schimbările climatice și cum contribuie umanitatea la acestea. Tinerii sunt cei mai în măsură pentru a face trecerea spre o economie mai verde. Tinerii sunt adesea cei mai curajoşi și creativi. Prin urmare, este important să educăm tânăra generație cu privire la schimbările climatice și să trăim cu încrederea că ei sunt parte a soluțiilor pentru un viitor mai bun.

Totodată, Lavinia Andrei, președintele fundației TERRA Mileniul III a observat că: ” În cadrul concursului Tinerii Ambasadori, elevii au demonstrat că sunt conștienți de cauzele și efectele schimbărilor climatice. Fiecare lucrare înscrisă în concurs este și un mesaj adresat factorilor de decizie transmis tocmai în perioada în care la Lima în Peru, liderii din întreaga lume negociau măsurile ce urmau a fi luate privind schimbările climatice. Mesajul lor este clar, nu mai este timp de pierdut, trebuie să acționăm cât mai repede. Sperăm ca pe viitor vocea copiilor, a celor care vor trebui să trăiască în condițiile de mediu pe care noi le lăsăm în urmă, să fie mai bine auzită de către aceștia.”

Cei 5 mici ambasadori sunt:

COZLOSCHE Olga Teodora, eleva în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Sfânta Vineri Ploieşti, Prahova;

CHIŢU Ana Maria, clasa a VI-a la Liceul TeoreticDimitrie Bolintineanu Bucureşti;

FLOREA Teodora,clasa a VII-a la Liceul TeoreticI.L. Caragiale Moreni, Dâmboviţa;

PALIŞTAN Daria Maria, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Palanca, Bacău;

şi

IOVAN Mihaela Alexandra, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr. 7 Petroşani, Hunedoara – premiul de popularitate

Membrii juriului:

Mihai Enescu – Fundaţia TERRA Mileniul III Bucureşti;
Ion Zamfir – Asociaţia Prietenii Pământului Galaţi;
Ciprian Stanciu – Asociaţia Floarea Reginei Sinaia;

Lorita Constantinescu – S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. Bucureşti;
Florentina Ion – Didactica Publishing House.

Concursul face parte din proiectul Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice implementat de către  Fundaţia TERRA Mileniul III în parteneriat cu asociaţiile “Prietenii Pământului” şi „Clubul de Ecologie şi Turism Floarea Reginei Sinaia”, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul îşi propune creşterea gradului de instruire a elevilor şi profesorilor privind cauzele şi efectele schimbărilor climatice, conștientizarea comunităților locale cu privire la acest fenomen și influențarea politicilor publice privind educația pentru mediu. Printre activităţile din proiect se număra sesiuni de training cu profesorii selectați, dezvoltarea unor materiale didactice specifice, vizite de studiu, campanii de conștientizare la nivel local şi altele.

Detalii despre proiect şi concurs se găsesc pe pagina web a proiectului www.eschools.ro şi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/tineriiambasadori.

Proiectul Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice beneficiază de o finanţare prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, în valoare de 139.485 euro din care 14.580 euro reprezintă contribuție proprie.

www.terramileniultrei.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.