VIDEO: Luni, 27 noiembrie, de la ora 10, ”Educație la înălțime” vă propune o lecție despre solidaritatea cu cei forțați de războaie și dictaturi să își părăsească țara natală: refugiații

0

Luni, 27 noiembrie, de la ora 10, ”Educație la înălțime” vă propune o lecție despre solidaritatea cu cei forțați de războaie și dictaturi să își părăsească țara natală: refugiații.

O lecție de suflet realizată de profesorii Mirela Spiță și Marcel Bartic la unul dintre centrele din Iași pentru refugiații ucrainieni.  Elevii vor afla informații despre numărul de refugiați la nivel mondial, despre drepturile internaționale conferite acestora și despre cum putem să îi ajutăm și să alinăm din suferința acestor oameni.

Locul de realizare a lecție a fost ales special de către profesorul de istorie Marcel Bartic pentru că Iași este orașul în care românii au fost ei înșiși refugiați pe parcursul primului război mondial.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

Tema lecției vizează mai multe Obiective de Dezvoltare Durabilă și este realizată cu sprijinul UNICEF.

SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute)

1. INTRODUCERE

2. PREZENTARE CENTRU REFUGIAȚI IAȘI – INVITAT

3.  PREZENTARE ȘI INTERVIURI REFUGIAȚI UCRAINIENI

4. REFUGIAȚII ÎN ISTORIE

5. SITUAȚIA REFUGIAȚILOR LA NIVEL GLOBAL

6. BAGAJUL UNUI REFUGIAT

7. DIALOG CLASE ZOOM CU COPIII UCRAINIENI

8. REFUGIAȚII ROMÂNI LA IAȘI ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL

9. DRUMUL REFUGIAȚILOR

10. DREPTURILE INTERNAȚIONALE ALE REFUGIAȚILOR

11. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI

12. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI

13. CONCLUZII

14. FINAL LECȚIE

Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”.

Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.