Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Luna cartilor vii / 20 – 22 aprilie 2010

2

Femei rome – lenese,  persoane cu dizabilitati – fara vise, detinuti in penitenciar – terifianti, asistenti sociali – fara suflet, functionari publici – birocratici si nepasatori, voluntari internationali – fara grija, homosexuali- obsedati sexual…!

Te-ai surprins vreodata gandind in asemenea tipare despre diferite persoane din jurul tau?
Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?
Va asteptam sa aflati direct de la ei ce traiesc, ce simt, ce cred!

Peste 20 de CARTI VII va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor. Asociatiatia ART Fusion organizeaza Biblioteca Vie in perioada  Aprilie – Mai, in 10 orase din Romania in cadrul “Lunii cartilor vii”. Alaturi de 9 organizatii partenere, Asociatia ART Fusion va propune cititorilor romani sa rasfoiasca cele mai controversate carti vii ale momentului.

INTRAREA ESTE LIBERA!

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – dumneavoastra, ca cititor, puteti imprumuta o carte pentru o perioada limitata de timp (40 minute). Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

Scopul Bibliotecii vii?

Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.

Cand se desfasoara Biblioteca Vie in Bucuresti?

Biblioteca vie se deschide in Bucuresti in perioada 20 – 22 aprilie intre orele 17.30 –21.00 si pe 23 aprilie intre orele 15.30 – 18.00 la Centrul National al Dansului Bucuresti, din B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Cladirea TNB, etajul 3. Luna Cartilor Vii se organizeaza in  alte 9 orase: Timisoara, Arad, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Craiova, Bacau, Tulcea, Piatra Neamt, Medias.

Biblioteca Vie reuneste pe rafturile sale carti dintre cele mai intersante care va asteapta sa pasiti in lumea lor fascinanta si sa le cunoasteti mai bine. Vino si Ia-ti permis la Biblioteca Vie!
Asociatia A.R.T. Fusion a implementat in decursul anului 2009  cinci Biblioteci Vii! Peste 150 de carti si 2000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie in 2009.

Incepand cu luna martie 2010, Asociatia A.R.T. Fusion este organizatie autorizata de inventatorii metodei HUMAN LIBRARY din Danemarca pentru a fi Organizatie Nationala de Contact si organizator oficial al metodei in Romania. Orice organizatie care doreste sa implementeaze metoda Biblioteca Vie in Romania trebuie sa contacteze Asociatia A.R.T. Fusion pentru oferirea de informatii si materiale suport pentru implementarea metodei tinand cont de un standard de calitate al metodei.

Proiectul BIBLIOTECA VIE  este o initiativa a unui grup de tineri din cadrul
Asociatiei A.R.T. Fusion realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.
Asociatii partenere in proiectul “Biblioteca Vie: Primaria Medias, Federatia Organizatiilor din Regiunea Ciuc, Asociatia Career Pass, IntergED, Centru de Resurse Economice si Educatie, Asociatia Centrul European pentru Diversitate, Asociatia pentru Integrare Europeana Quiz.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.