Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lotul Național de Paraclimbing participă la „Paraclimbing Master” în Austria

0

Lotul Național de Paraclimbing participă la Paraclimbing Master în Austria.

Un pas înainte de Campionatul Mondial de Paraclimbing

București – 25 iunie 8 sportivi, componenți ai Lotului Național de Paraclimbing, afiliați Asociației Climb Again, vor participa, în perioada 29 – 30 iunie la campionatul internațional „Paraclimbing Master” din Austria. România va fi prezentă pentru al treilea an consecutiv la această competiție, reprezentanții țării noastre revenind, de fiecare dată, cu premii. Masterul din Austria reprezintă pentru compomenții Lotului Național, testarea finală dinaintea Campionatului Mondial de Paraclimbing, care va avea loc la mijlocul lunii viitoare, în Franța.

”Competițiile reprezintă momentele perfecte în care se văd roadele muncii sportivilor noștri. Avem sportivi dedicați și pasionați de escaladă, avem multe ore de antrenamente și, mai mult decât atât, componenții Lotului au dorința să își demonstreze lor, dar și celor din jur, că sunt niște sportivi desăvârșiți, dincolo de limitările fizice. Suntem cu un pas înaintea Campionatului Mondial de Paracalimbing, iar această competiție din Austria este cel mai bun test pentru Echipa României. În plus, avem speranța unor rezultate foarte bune, ca și în anii precedenți”, afirmă Claudiu Miu, antrenorul și coordonatorul Lotului Național de Paraclimbing.

Cei 8 sportivi români care pleacă la Masterul din Austria sunt Ana Ciorap, Alin Cojoacă, Alex Benchea, Răzvan Nedu, Valentin Andrieș, Cosmin Candoi, Cezar Ciucă și Alex Simion. Ei participă la Men Visual Impairment, categoria B1, B2, B3 și Women Visual Impairment B3. Aceste categorii reprezintă gradul de vedere al sportivilor. În categoria B1 intră sportivii total nevăzători, cu o vedere între 0 și 1%. La această categorie avem 2 sportivi. La B2 sunt încadrați sportivii parțial văzători, care văd între 2 și 5%. La această categorie participă și 2 sportivi români. În categoria B3 sunt încadrați sportivii care au o vedere între 6 și 20%, iar la această categorie participă 4 sportivi din Lotul Național.

Media de vârstă a Lotului Național de Paraclimbing este de 20 de ani, iar probele la care participă cei 8 sportivi români sunt escalada, cu diverse grade de dificultate.

”Pe mine aceste competiții mă ajută să îmi depășesc temerile și neîncrederea. Merg la sala de cățărat de 3 ani, mi-am depășit o parte din limite, dar competițiile internaționale mă pun fată în față cu noi provocări. Când sunt la concursuri îmi doresc să câștig medalii și uit efectiv de frica de înălțime pe care o mai simt la antrenamente. Eu și colegii din Lot mergem în Austria cu intenția clară de a ne testa forțele înainte de Campionatul Mondial. Noi vrem să luam medalii și să ducem România pe podium”, a declarat Răzvan Nedu, component al Lotului Național de Paraclimbing.

Asociația Climb Again se ocupă în exclusivitate de selecția și pregătirea Lotului Național de Paraclimbing, având ca parteneri în acest demers cea mai titrată echipă de antrenori de escaladă din lume: Lattice Training din Marea Britanie. Prin antrenamentele fizice și pregătirea psiho-emoțională necesară, antrenorul Claudiu Miu și ceilalalți instructori și coordonatori doresc creșterea gradului de mobilitate a tinerilor cu deficiențe de vedere și creșterea numărului de nevăzători sau parțiali văzători care vor să facă performanță prin escaladă.

Despre Climb Again

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE). Din anul 2014, Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante.

Misiunea Climb Again este să ofere o viață normală persoanelor cu dizabilități. O viață normală înseamnă o viață în care oricine are șansa să își atingă propriul potențial. Echipa de profesionoști – antrenori, instructori, terapeuți, pune foarte mare accent pe abilitățile care îi ajută pe copii să aibă o viață independentă și să se integreze cu normă întreagă în societate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.