Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

L’Oreal Romania amenajeaza o tabara de vara pentru copiii de la HOSPICE Casa Sperantei

0
L’Oreal Romania amenajeaza o tabara de vara
pentru copiii de la HOSPICE Casa Sperantei
In fiecare an, angajatii  din intreaga lumea ai companiei L’Oreal se implica in activitati sociale in cadrul “Citizen Day”, o zi intreaga dedicata voluntariatului, sustinerii comunitatii locale si a organizatilor partenere. In acest an, in Romania,  organizatia partenera este HOSPICE Casa Sperantei.150  de angajati ai companiei L’Oreal  vor reconditiona luni, 01 iulie, un vechi conac boieresc situat in apropiere de Bucuresti, in Adunatii Copaceni, pe care il vor transforma intr-o  tabara de vara a Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. Tabara va fi destinata copiiilor cu boli incurabile si familiile lor, dotata cu spatii de cazare si recreere ce vor asigura realizarea tratamentelor paliative pentru micii pacienti.Actiunea face parte dintr-un amplu program de voluntariat al L’Oreal care presupune ca in fiecare an angajatii companiei sa se implice in activitati cu impact social, menite sa sustina comunitatile locale si fundatii partenere, iar in Romania se afla deja la a treia editie.

HOSPICE Casa Sperantei, partenerul ales in acest an de voluntari, este cea mai mare fundatie medicala din tara, care ofera ingrijire paliativa gratuita copiilor si adultilor cu boli incurabile in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
„Citizen Day este o zi in care fiecare angajat L’Oréal poate deveni un participant activ in viata sociala a comunitatii locale si poate transforma in actiune viziunea responsabilitatii sociale a grupului nostru. Este o zi o solidaritatii, a ajutorarii, a sprijinirii vietii, o zi in care speram sa putem ajuta cat mai mult. Am fost impresionati de povestea HOSPICE Casa Sperantei si de toata dedicarea si efortul pe care il sustin in domeniul ingrijirilor paliative, astfel incat acest parteneriat ne onoreaza si ne responsabilizeaza, in acelasi timp,” a spus Mirela NEMTANU, Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oreal Romania.

In Tabara de Vara HOSPICE din Adunatii Copaceni copiii vor putea participa la diferite activitati sociale, sesiuni de lucru manual, activitati sportive si jocuri speciale.

’ Tabara de vara de la Adunatii Copaceni va fi pentru copiii pacienti si fratii lor un loc minunat unde se vor juca impreuna si vor invata sa zambeasca si sa se bucure de copilaria lor in ciuda bolilor necrutatoare care ii afecteaza. De asemenea pentru parinti lor va fi un timp binevenit de respite. Multumim mult L’Oreal Romania.’’ Gina Vlasceanu, Coordonator Asistenta Sociala HOSPICE Casa Sperantei Bucuresti.

De peste 20 de ani, HOSPICE Casa Sperantei ofera persoanelor afectate de boli incurabile si pentru apropiatii lor ingrijire specializata gratuita. Astfel, asistentii sociali si voluntarii HOSPICE  Casa Sperantei au oferit pana in prezent ingrijire paliativa pentru mai mult de 12.000 pacienti. Ei ingrijesc in fiecare an in Bucuresti si Brasov peste 1.000 de persoane, din care peste 250 de copii cu boli incurabile. Pentru acestia organizeaza, de asemenea, excursii, cluburi si tabere de vara,  la care pot participa impreuna cu fratii lor. Tabara de la Adunatii Copaceni vine, asadar, in completarea tratamentului oferit acestor copii, pentru diversificarea metodelor folosite si imbunatatirea calitatii vietii acestora.

In Bucuresti, HOSPICE Casa Sperantei are in constructie un alt proiect foarte important, un nou centru educational si de ingrijire de tip HOSPICE, care va include si o clinica specializata, inaugurarea acestuia fiind programata pentru vara anului viitor, in urma unei investitii ce se va ridica la 5,7 milioane de EUR.
In Romania, doar 8% din bolnavii de cancer beneficiaza de ingrijiri paliative. Mai mult de 5.000 de persoane mor de cancer in fiecare an in Bucuresti si, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, capitala are nevoie de un numar de 230 de paturi dedicate ingrijirii paliative.

***

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.
copil HOSPICE la joaca

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.