Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Logiscool România, școala internațională de programare și robotică pentru copii începe anul școlar 2018 – 2019 cu cinci noi sedii în București, Ilfov, Cluj, Ploiești și Râmnicu Vâlcea

0

Logiscool România, școala internațională de programare și robotică pentru copii și adolescenți deschide cinci noi școli în București și alte orașe din țară după ce prima școală din România, cea din București, zona Bulevardului Turda, a avut rezultatele așteptate după doar un semestru de cursuri.

Iată cum va decurge anul școlar 2018 – 2019, dar și cine sunt directorii noilor școli.

Logiscool este singura școală unde copiii și adolescenții învață programarea ca pe o limbă străină

Logiscool a pornit din Ungaria și s-a extins rapid în afara granițelor. România este deja una dintre cele peste 10 țări din Europa unde Logiscool deschide calea copiilor către programare. În cei patru ani de activitate, Logiscool a reușit să pregătească peste 13.000 de copii pentru viitoare joburi în domenii conexe programării.

Tehnica de predare folosită de către instructorii școlilor este cea de învățare prin joacă. La fiecare curs – fie că este vorba despre de codare sau robotică – elevii construiesc jocuri și roboți, învățând în acest timp limbaje de programare. Ei nu aplică neapărat noțiuni de teorie pe care le învață în prealabil, ci mai degrabă învață în timp ce exersează programarea jocurilor. De aceea, procesul de asimilare este unul natural, la fel ca învățarea unei limbi străine, pornind de la nivel de începători și mergând până la nivel foarte avansat.

„În secolul 21 tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre. În urmă cu 15 ani, topul celor mai mari 5 companii din lume conținea doar o companie din aria tehnologiei IT, și anume Microsoft.

Acum, 5 din 5 sunt de IT: Apple, Amazon, Google, Microsoft, Facebook. Copiii de astăzi au șansa să fie expuși tehnologiei de la vârste fragede și sunt cei care se vor adapta mai ușor în viitor. Nu ne așteptăm neapărat ca toți cei care vor studia programare la Logiscool să devină programatori, dar cursurile îi vor ajuta să gândească logic și să fie confortabili cu folosirea calculatorului. De asemenea, cred că e important pentru copii să vadă că pot face lucruri utile la calculator și să-i ajutăm să nu piardă timp prețios cu alte activități pe PC”, ne dezvăluie Mihaela Olteanu, director Logiscool Cluj Dorobanților.

Unde s-au deschis noile școli

După ce prima școală deschisă a avut peste 300 de participanți la primul semestru și la Taberele Urbane, Logiscool s-a extins rapid în alte orașe ale României.

Începând cu toamna aceasta, copiii din zonele Muncii și Pipera ale Bucureștiului, dar și cei din Ploiești, Cluj și Râmnicu Vâlcea vor putea începe cursurile de programare și robotică la una dintre noile școli deschise în zonă.

Cele cinci noi școli care vor lua startul începând cu luna septembrie 2018 sunt:

  • Școala din București – Muncii
  • Școala din Ilfov – Pipera
  • Școala din Prahova – Ploiești
  • Școala din Cluj – Cluj Napoca (zona Dorobanților)
  • Școala din Râmnicu Vâlcea

Școala din București – Bd. Turda își continuă activitatea

Prima școală din București, cea din Zona Turda, își continuă cursurile cu cel de-al doilea semestru. Elevii care au deja experiență încep semestrul doi de cursuri, iar cei nou veniți vor începe primul lor an școlar de învățare prin joacă.

Structura noului semestru

În săptămâna 20 – 27 septembrie, fiecare școală va începe un nou an școlar  pentru elevii săi. O dată pe săptămână, elevii vor face un curs de 90 de minute în grupe potrivite intereselor și vârstelor. Fiecare școală își pliază zilele și orele la care se țin cursurile în funcție de nevoile elevilor de la curs.

Program de Lecții Demonstrative gratuite

Înainte de începerea cursurilor, părinții și copiii pot participa gratuit la lecții demonstrative, pentru a înțelege mai bine activitățile viitoare.

Astfel, școlile vin în întâmpinarea nevoilor copiilor care nu s-au mai întâlnit cu domeniul și este primul pas al copiilor spre a afla dacă le-ar plăcea sau nu acest domeniu.

Pentru părinți, lecția demonstrativă este un prilej pentru a afla totul despre Logiscool și despre metoda de învățare aplicată, dar și momentul unde pot afla răspunsuri la toate întrebările lor.

Cât costă cursurile la Logiscool România

Cursurile costă între 290 și 350 de lei pe lună, însă cei înscriși pot beneficia de diferite reduceri. Părinții care achită integral semestrul la început beneficiază de reduceri. De asemenea, Logiscool România oferă reduceri pentru grupuri, dar și pentru frați și surori.

Cine sunt elevii Logiscool România

Cursurile sunt dedicate copiilor cu vârste de peste 7 ani, care își doresc să afle mai multe despre programare și robotică, dar și pentru cei care acum sunt la început de drum în acest domeniu.

Cursanții sunt împărțiți în grupe de câte 6-12 copii, pentru a crea un mediu prietenos și pentru a primi toată atenția de care au nevoie în timpul orelor de curs.

Cine sunt noii parteneri ai Logiscool România

Noii directori ai școlilor vin din contexte profesionale diferite, însă Dana Bănică, Managerul Logiscool România a reușit ceea ce și-a propus inițial: să găsească parteneri pasionați de educația copiilor din România, care să mențină profesionalismul de care Logiscool dă dovadă peste tot în lume.

„În prezent, există o nevoie mare de oameni cu competențe în IT și programare și asta se vede și prin nivelul salarial al celor ce activează în acest domeniu. În viitor, această nevoie nu poate decât să crească în contextul în care tehnologia își face apariția în domenii din ce în ce mai diverse.

Tehnologia și limbajele de programare evoluează și învățământul tradițional încă nu ține pasul. Astfel, Logiscool este o soluție modernă și în continuă evoluție și îmbunătățire care adresează atât curiozitatea copiilor față de tehnologie, cât și nevoia din domeniu prin metode educaționale distractive și practice”, ne spune Iulian Șerban, Co-Fondator Logiscool din Ploiești.

Prin extinderea școlilor, Logiscool România a creat și noi locuri de muncă pentru tinerii din România

Odată cu deschiderea școlilor, Logiscool a reușit să creeze și mai multe locuri de muncă pentru tinerii din orașele unde există astfel de școli. Fiecare școală are instructori proprii, studenți sau proaspăt absolvenți ai facultăților din domenii conexe cu ceea ce se predă la Logiscool.

Află toate detaliile despre cursuri, adresele școlilor, dar și datele de contact pentru fiecare de pe site-ul Logiscool România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.