Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Loc. Școala de privit acasă / Șona, 24-31 august 2014

0

Pornind de la conștientizarea unor necesități comune de a valorifica locuri și lucruri familiare, cel mai adesea ignorate, „Loc. Școala de privit acasă„, serie de evenimente organizate de Asociația Sătească Șona Noastră și Ștefan Câlția, artist și membru al grupului de inițiativă al Asociației, își propune să fie un bun prilej de întâlnire al sătenilor cu invitați din afara comunității, într-o încercare de a afla împreună mai multe despre cum satul Șona merită a fi privit cu atenție, îngrijit.

Șona este locul copilariei artistului Ștefan Câlția și o referință constantă în lucrările acestuia.

Invitat la această ediție a evenimentelor, Willy Schuster va fi prezent la Șona pentru a vorbi cu sătenii despre agricultură și gospodăriile țărănești mici.

Sura la Sona

Willy Schuster și familia sa, orășeni de origine, trăiesc, lucrează și se prezintă azi ca țărani cu gospodărie proprie în satul Moșna, Sibiu. Prin ceea ce întreprinde, Willy Schuster dorește să fie un model de urmat și pentru alte mici gospodării, militând pentru agricultură sustenabilă și pentru drepturile țăranilor mici producători.

Discuția cu Willy Schuster va fi precedată de deschiderea unei expoziții de fotografie prezentând imagini ale satului Șona. Cu ocazia acestei expoziţii, sătenii sunt invitați la a încerca să privească, prin fotografiile realizate de Florin Ghenade, dincolo de ele, la locul în care trăiesc.

Loc.Scoala de privit acasa 2013Pentru copii, jurnalista Ioana Hașu, născută la Făgăraș, nepoata lui Gheorghe Hașu, va susține atelierul “Ţara bunicilor”. Prin dialog, jocuri, experimente, povestiri, atelierul îi familiarizează pe copii cu o perioadă din istoria recentă a României care face parte din viaţa bunicilor lor – mișcarea de rezistență anticomunistă din anii ’50 din Munții Făgărașului. Atelierul este o provocare la definirea şi asumarea identităţii, pe de altă parte, dezbaterile despre viaţa şi provocările generaţiilor persecutate în timpul comunismului deschizând dezbateri despre valori, atitudine civică, responsabilitate în societate.

Seria de evenimente se va încheia cu întâlnire a sătenilor cu artistul Ștefan Câlția, pentru discuție despre fierărie, celălalt proiect al recent înființatei Asociația Sătească Șona Noastră.

Desfasurator  program.

Organizatori: Asociația Sătească Șona Noastră și Galeria Posibilă

Parteneri de promovare: Zeppelin, Igloo, Observator cultural, Liternet, ArtClue, România Pozitivă

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.