Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Litoralul românesc este cu 19,680 kg de gunoi mai curat în prima lună a proiectului de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic

0

La doar o lună de la lansare, proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic a atins capacitatea maximă a rezervărilor pentru scuba discovery și și-a epuizat 35% din înscrierile pentru snorkeling, devenind din ce în ce mai popular pe litoralul Mării Negre. Din data de 15 iulie și până în prezent, la acțiune au participat 378 persoane ce au strâns peste 19,680 kg de gunoi de pe plajă.

La proiect s-au alăturat oameni din toată țara, indiferent de vârstă sau funcție, printre care și întreaga echipă Decathlon Constanța, în frunte cu leader-ul sport, Alin Călinescu, și centrul local de cercetași Scout Medgidia.

Barca lui Zoe și Decathlon România și-au propus să sprijine 1,000 persoane să deschidă ochii sub apă, prin a le oferi o experiență gratuită de snorkeling sau scuba diving, pe litoralul Mării Negre, în perioada 15 iulie – 15 septembrie. Proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic pune la dispoziție publicului larg un personal specializat și un velier cu peste 10 stații de îmbarcare între stațiunile Vama Veche și Năvodari, iar în schimbul unei sesiuni de snorkeling sau scuba discovery preia de la fiecare om câte un sac de gunoi adunat de pe plajă.

Zoe, fondatoarea Barca lui Zoe, spune: „Mulțumesc tuturor celor care au avut curajul să spună DA unei astfel de provocări și partenerului nostru Decathlon România, care, din dorința de a facilita accesul la sport unui număr cât mai mare de persoane, pune la dispoziția participanților echipamentul necesar pentru aceste două sporturi subacvatice și instructori pasionați și dedicați. Le mulțumesc că au răspuns ecoului și că l-au transmis mai departe. Le mulțumesc că au trecut de la opinie la faptă. Să avem grijă de ce se întâmplă cu resturile după consum este responsabilitatea fiecăruia, indiferent de funcție, cifra din contul bancar, rasă, culoare, vârstă, sex etc. Om cu om și sac cu sac, facem litoralul românesc mai curat!”

Lucian Chelaru, Leader Sport Decathlon, adaugă: „Din pachetul de 1,000 locuri pe care l-am pregătit inițial, numărul de experiențe scuba discovery s-a epuizat, rămânând doar aproximativ 500 de locuri pentru snorkeling. Suntem încântați de faptul că oamenii au răspuns provocării noastre, și-au învins teama de apă și au descoperit lumea subacvatică alături de noi. Pentru toate acestea îi felicităm. Ne-am propus ca vara aceasta participanții să se bucure de aceste două experiențe subacvatice, fără bariera costurilor și în siguranță, astfel încât mai multe persoane să fie conștiente de beneficiile acestor sporturi, dar și de tipul de activități pe care le pot practica împreună cu familia, pe litoralul românesc. Pe toți cei care au ales să fie #ecoUsubacvatic îi așteptăm să participe și vara viitoare la acțiunea noastră, iar pe cei care nu s-au înscris încă, îi încurajăm să fie #ecourisubacvatice!”

Cosmin Brînzeanu, instructor scuba discovery la Aqua-Mar Diving Team, povestește și el despre feedback-ul primit: „Lucrăm cu drag de dimineață până la apus ca să facem față cererilor primite. Oamenii încep să se simtă din ce în ce mai confortabil în mediul acvatic și să uite de frica de apă, iar după ce adună gunoaiele de pe plajă sunt și mai responsabili față de mediul care îi înconjoară, pentru că își dau seama de impactul pe care-l pot avea asupra lui.”

Mirela, unul dintre participanți, a surprins esența proiectului #ecoUsubacvatic în doar câteva cuvinte: „Experiența fantastică, senzații inedite! Am ajutat natura să mai scape de câteva deșeuri care o sufocau, am explorat viața de sub apă și ne-am relaxat pe Barca lui Zoe. Mulțumim pentru o după-amiază fabuloasă.”

Înscrierile pentru snorkeling sunt în continuare disponibile și se realizează pe pagina http://barcaluizoe.ro/ecoUsubacvatic, prin completarea câmpurilor obligatorii, alegerea zilei, a orei și a locației, în funcție de numărul de locuri disponibile în momentul rezervării. Pentru a finaliza procesul de înscriere la snorkeling este necesară doar achitarea unei garanții de participare în valoare de 25 lei. Garanția va fi returnată participanților doar în cazul în care aceștia se prezintă la locația aleasă cu sacul plin de gunoi strâns de pe litoral (în proporție de 75%). În schimbul garanției, participanții pot opta să primească o mască de snorkeling Subea by Decathlon, care, alături de tubul de respirat oferit gratuit de Decathlon, să le completeze echipamentul pe care-l pot folosi până la 5 ani de zile.

Experiențele de snorkeling se pot realiza în locațiile: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia și Năvodari. Limita minimă de vârstă împlinită pentru această acțiune este de 6 ani.

Proiectul #ecoUsubacvatic a fost conceput și pentru companii, fiind o alternativă inedită pentru activitățile de team-building, pe timp de vară. Firmele care doresc să ofere această experiență angajaților pot opta pentru pachete corporate, pentru grupuri de câte patru persoane, ce vor fi confirmate și achitate separat.

Pentru mai multe detalii despre regulament vizitați: https://barcaluizoe.ro/regulament-ecousubacvatic/.

Informații noi despre proiect sunt anuntate pe www.barcaluizoe.ro, pagina de Facebook Decathlon România si pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/events/593401677849927/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.