Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lideri pentru Justiţie 2015: program de leadership pentru tineri jurişti români

0

Lideri pentru Justiţie 2015

Program de leadership pentru tineri jurişti români (Ediţia a 6-a)

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS RLPSEE) lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a 6-a ediţie a programului de leadership pentru tineri jurişti din România – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Programul este deschis tinerilor juriști aflați în primii 5 ani de carieră profesională, masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu. Vor fi selectaţi 20 de tineri juriști cu potenţial de lideri!

Lideri pentru Justitie 2015_afis2

Candidatura trebuie să conţină:

 • un CV,
 • o scrisoare de motivaţie de o pagină,
 • un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinţi o schimbare pe care ai dori să o aduci sistemului de justiţie din România: identifică o problemă, alege o schimbare și descrie ce ar presupune precum și cum ar trebui să arate sistemul după implementarea acesteia.

Toate documentele trebuie redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și o distanţă de 1,5 între rânduri. Trimiteţi candidatura în limba română la adresa doru.toma@kas.de până la data de 19 octombrie 2014, ora 23:59.

Procesul de selecţie va consta din 3 etape:

 • preselecția candidaturilor scrise (20 octombrie – 3 noiembrie),
 • interviuri cu candidaţii preselectaţi (perioada 10 – 30 noiembrie 2014),
 • assessment center pentru departajarea candidaților.

Comunicarea rezultatului final: 10 decembrie 2014

Atât candidaţii (pre)selectați, cât şi cei respinşi vor fi informaţi prin e-mail.

Intră pe pagina noastră la adresa www.kas.de/leadership sau urmărește-ne pe Facebook www.facebook.com/leadersforjustice şi fii la curent cu ultimele noutăţi!

Aşteptăm candidatura ta!

Ce presupune Lideri pentru Justiţie 2015?

 • șase sesiuni de training (februarie-iulie) dedicate dezvoltării abilităţilor de lider:
 • Sesiunea 1 (19-22 februarie 2015)                                                                   Locaţie: Sinaia Vision and Creativity. Let the Thinking Begin! / Viziune şi creativitate
 • Sesiunea 2 (12-15 martie 2015)                                                                       Locaţie: Sibiel           Team Leading and Team-work. The Tale of I Do vs. We Do /                                                                Cum să lucrezi în echipă şi să conduci o echipă. Povestea lui Eu vs. Noi
 • Sesiunea 3 (16-19 aprilie 2015)                                                          Locaţie: Brașov            Decision Making and Change Management. The Art of Sound Choices /                               Arta de a lua decizii şi managementul schimbării
 • Sesiunea 4 (15-17 mai 2015)                                                                            Locaţie: Sinaia                                       Communication Skills. Say It Better, Write It Better /                                                           Abilităţi de comunicare. Cum să spui şi să scrii mai bine
 • Sesiunea 5 + Alumni Meeting (4 – 7 iunie 2015)                                                Locaţie: Brașov              Project Management. The “How To” that will Make the Difference /                                           Managementul proiectelor. Uneltele care fac diferenţa
 • Sesiunea 6 (2-5 iulie 2015)                                                            Locaţie: Cadenabbia (Italia) Evaluation and Feedback. What Else You Need to Know to Make a Good Leader /                     Evaluare şi feedback. Ce mai trebuie să ştii pentru a deveni un bun lider

Datele și locațiile sesiunilor de trainig sunt cu titlu provizoriu, calendarul final va fi transmis candidaților selectați pe 10 decembrie.

 • Vizita de studiu în Germania (octombrie 2015) Locaţie: Berlin  Cele cinci zile includ întâlniri cu decidenţi din sistemul de justiţie, vizite la cele mai importante instituţii din Berlin (Bundestag, Tribunalul de Land, Curtea Constituţională de Land, Biroul Procurorului General, etc.)
 • Implementarea unor proiecte de grup: pe parcursul sesiunilor de training, participanții vor dezvolta în echipe de lucru mai multe idei de proiecte. Structura programului – prin succesiunea sesiunilor de training – îi ghidează pe participanți în folosirea uneltelor și abilităților învățate tocmai în acest scop practic.
 • Întâlniri cu decidenţi şi personalităţi marcante din sistemul de justiţie: fiecare sesiune de training va avea ca invitat un bun profesionist din sistemul de justiție sau o persoană cu o activitate în domeniul justiției.
 • Participare și implicare în activitățile reţelei de absolvenţi ai programului (Leaders for Justice Alumni Network): întâlniri de lucru pe proiecte, organizare dezbateri, întâlniri de socializare, participare la evenimente culturale, contribuție la Newsletter-ul rețelei de Alumni, etc.
 • Posibilitatea de a te inscrie şi a contribui activ în activitățile Asociaţiei LiderJust (www.liderjust.ro), organizaţiei non-guvernamentale înființată de absolvenții programului cu scopul de a implementa proiectele absolvenților și ale generațiilor de participanți “Lideri pentru Justiție”.
 • Costuri: participanţii îşi vor acoperi costurile de transport pentru cele cinci sesiuni de training ce vor avea loc în ţară. Toate celelalte costuri de organizare ale sesiunilor de training – cazare, masă şi transport în străinătate (zboruri către Italia și Germania) – vor fi acoperite de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer.

Lideri pentru Justitie 2015_afis1

Lideri pentru Justiție

 • Scopul principal al programului îl reprezintă formarea unei reţele de tineri motivaţi care să îşi asume  valorile statului de drept şi integritatea profesională ca repere fundamentale în activitate  şi care să fie pregătiţi să promoveze aceste valori în rândul colegilor de breaslă.
 • Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri jurişti talentaţi și dezvoltarea abilităţilor esenţiale de leadership, înzestrarea cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei şi ale statului de drept şi, nu în ultimul rând, cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor implementa proiecte individuale şi de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.
 • Grupul ţintă al acestui program este constituit din 20 de tineri jurişti – tineri aflați în primii 5 ani de carieră profesională, masteranzi în drept sau studenţi în ultimul an de studiu care au potenţialul de a deveni lideri. Participanții selectați vor proveni de pe întreg teritoriul României și din toate domeniile vieții juridice. Vor fi selectați tineri motivați să îşi asume un rol activ în evoluţia sistemului juridic şi socio-politic din România.
 • Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilităţile de leadership; înţelegerea mecanismelor din sistemul de justiţie şi interacţiunea cu personalităţi din domeniu; simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiţie.
 • Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri jurişti şi crearea unei reţele naţionale de tineri profesionişti în domeniu. Ne dorim ca prin acest program participanţii să-şi modifice atitudinile şi conduita, să-şi dezvolte aptitudinile de lideri, dar si capacităţile şi modalităţile de acţiune şi să devină astfel adevăraţi agenţi ai schimbării.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.