Liceenii timişoreni experimentează o carieră în multinaţionale prin programele Jump

0

Programul Jump este un set de programe complementare şi de orientare profesională și de consiliere în carieră pentru liceenii care vor să îşi fructifice propriul potenţial.

Demarat la Timişoara, programul s-a născut din dorinţa de a stabili un punct de întâlnire între curiozitatea liceenilor de a descoperi mediul profesional şi nevoile de resursă umană bine pregătită a companiilor din această zonă. Programul îşi dorește să ofere liceenilor posibilitatea de a-și poziționa pasiunile și preocupările în cadrul unui mediu profesional, astfel încât să poată lua decizii ferme și documentate în ceea ce privește cariera acestora.

jump TM
Ne-au trecut pragul un numar de 20 de liceeni şi în această vară, liceenii înscriși în programul Jump au avut ocazia de a studia din interior procesele unor companii importante din Timişoara, cu activități dintre cele mai diverse. Liceenii s-au implicat activ în companii din logistică, automotive, IT, design, marketing sau imobiliare, cu ajutorul cărora au reușit să-și satisfacă curiozitatea în ceea ce privește viața profesională. Unul dintre cele mai importante aspecte ale programului de internship a fost că liceenii au putut să descopere finalitatea studiilor. În anul şcolar 2014-2015 ne propunem să numărăm nici mai mult, nici mai puţin de 50 de absolvenţi Jump.

Andrei, unul dintre absolvenții programului Jump, relatează despre experiența sa:
În acest an şcolar am participat la un program de orientare în carieră. Acesta s-a finalizat cu un internship la una dintre multinaţionalele partenere în acest program din Timişoara pe durata unei săptămâni. În aceste zile am văzut că nimic nu poate funcţiona fără oameni capabili şi care să aibă abilităţile necesare dezvoltate. Consider că astfel de ocazii sunt utile liceenilor, pentru a-şi face o imagine realistă asupra viitoarelor locuri de muncă.”

Alina Bunei, fondatorul Jump, povestește despre viziunea sa asupra programului:
Jump este un spaţiu unde adolescenţii învaţă abilităţi pentru viaţă, cu experienţe reale şi durabile, unde experimentează şi explorează noi posibilităţi şi pot să îşi maximizeze potenţialul propriu. Programul le oferă contexte de învăţare într-o atmosferă caldă, prietenoasă unde descoperă lucruri despre ei, exersează diverse roluri şi experimentăm împreună noi moduri de a gândi şi de a acţiona. Dezvoltarea abilităţilor este susţinută şi de construirea unui plan de acţiune individual pe care şi-l stabilesc adolescenţii, în funcţie de nevoile şi interesele lor”.

După ce prima ediție a programului a fost finalizată cu succes, Jump dă startul înscrierilor pentru ediția cu numărul doi. Înscrierile se încheie pe 6 octombrie, o dată cu deschiderea noii sesiuni a programului. Mai multe detalii pot fi găsite pe website-ul http://jumpout.ro/.

Partenerii Jump, susţinători ai primei ediții a programului, sunt: Atos, Continental, Dow Media, Delphi, EBIG, FM Logistic, Haufe-Lexware România, Imobiliare.ro, Timişoara Startup Hub, Yazaki.

web: www.jumpout.ro
Facebook: https://www.facebook.com/JumpTimisoara

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează