Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii mai au doar cinci zile sa se inscrie la GROW, programul national de educatie alternativa

0

Daca esti elev de liceu, inca mai ai timp pana vineri, 15 iunie, sa te inscrii la cel mai interesant proiect din vara asta: GROW, program educational inovator desfasurat la nivel national si premiat la nivel international.

GROW 1.1 – 1.2, editia din aceasta vara, se desfasoara intre 2 iulie si 6 august 2012. Adresata liceenilor de clasele a X-a si a XI-a (anul scolar 2011 – 2012), aceasta consta in 10 traininguri de project management, public  speaking si alte activitati.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu în parte, GROW ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru participantii la editia pentru clasele a XI-a si a a XII-a, organizatorii GROW propun intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive incepand din 2 iulie pana pe 6 august: GROW 1.1-1.2. Acestea sunt sustinute in limba engleza de catre traineri internationali veniti din cele 107 tari in care exista organizatia AIESEC. Toate activitatile GROW se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea. Editia de vara se desfasoara in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Urziceni.

In cadrul GROW participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si isi vor consolida increderea in sine prin provocari practice.  In cadrul sesiunilor GROW 1.1 – 1.2 din 2011, peste 856 de absolventi de clasa a XI-a si a XII-a au invatat sa capete incredere in propriul potential, sa-si contureze valorile personale si sa fie constienti de provocarile sociale si cultive spiritul de initiativa.

Inscrierea in programul GROW 1.1 – 1.2 se face pe site-ul oficial al progamului: www.growedu.ro/, pana pe 15 iunie. Taxa de participare pentru cele 10 sesiuni de training si activitatile extra este 50 RON.

GROW 1.1 – 1.2 se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Vodafone, Dechatlon, Zentiva, KRUK, HP, Euro APS, White Image, Trilulilu, 9AM, Lume Buna, Romania Pozitiva si TPU.

Pentru aceasta editie, temele explorate in GROW sunt:

 

GROW 1.1

1. Sesiune introductiva – Participanții ii cunosc pe studenți și țarile din care vin și comunica pentru prima data.

2. Proactivitate – Participantii dezvolta o atitudine proactiva si isi asuma raspunderea pentru rezultatele pe care le au fara a da vina pe mediul extern.

3. Abilitati de relationare – Isi dau seama de ce este importanta socializarea (intr-o lume care se schimba atat de repede), afla ce inseamna o retea profesionala si invata cum o pot construi.

4. Abilitati de negociere – Participantii inteleg importanta negocierii in viata de zi cu zi si invata cum sa se pregateasca pentru o negociere.

5. Managementul echipei – Participantii invata cum sa creeze si sa dezvolte o echipa, invata cum sa coordoneze responsabilitati si cum sa motiveze si sa incarce de energie membrii echipei.

6. Abilitati de conducere. Cum sa iti atingi potentialul – Elevii exerseaza abilitatile de baza ale leadership-ului (au o viziune, transmit viziunea oamenilor din jur, ii ajuta pe ceilalti sa isi atinga potentialul) si sunt motivati sa devina lideri in vietile lor.

7. Autocunoastere. Cine sunt eu? – Participantii isi formuleaza misiunea si viziunea in viata devin constienti de cum sa isi indeplineasca visurile si inteleg importanta valorilor personale in viata.

8. Orientare timpurie in cariera – Participantii sunt mai constienti de oportunitatile pe care le au si obtin informatii suplimentare despre alegerile lor in cariera.

9. Planificarea unui proiect. Cum sa faci un plan de afacere? – Intelegerea departamentelor principale dintr-o firma, ce fac ele si creearea unui plan de business pentru un studiu de caz dat.

10. Sesiunea si ceremonia de inchidere – Participanții vor ieși in fața pe rand și vor spune ce au invațat din cele 10 sesiuni la care au participat. Astfel vorbind in fața celorlalți, lucrurile invațate se vor sedimenta și mai bine iar ei vor scapa de timiditate.

 

GROW 1.2

1. Sesiune introductiva – Participanții ii cunosc pe studenți și țarile din care vin și comunica pentru prima data.

2. Valorile personale si alegeri in viata – Participantii descopera care sunt valorile si principiile lor, incep sa se gandeasca la ele si motivul pentru care le-au ales.

3. Calea vocationala – Elevii descopera calea vocationala si talentele fiecaruia dintre ei cu scopul de a face alegeri de viata mai bune.

4. Realizarea unui CV – Primesc sfaturi despre crearea unui CV de calitate si afla informatii despre competentele cautate de angajatori si cum pot fi dezvoltate acestea.

5. Antreprenoriatul. O alta cale in viata – Participantii devin constienti de punctele pro si contra antreprenoriatului si afla exemple de cum sa gaseasca modalitati de a-si creste venitul si independenta financiara.

6. Aptitudini de stabilire a obiectivelor – Participantii descopera de ce stabilirea unor obiective nu este doar utila ci chiar critica si sunt incurajati sa isi enunte obiectivele personale pe toate planurile vietii.

7. Aptitudini de managementul timpului – Elevii devin constienti de timpul pe care il au la dispozitie. Descopera instrumente pentru managementul timpului si invata cum sa le foloseasca planificandu-si activitatile zilnice.

8. Identitate personala. Arata-le celorlalti cine esti cu adevarat – Inteleg importanta comunicarii identitatii personale intr-un mod continuu si clar si invata cum sa isi alinieze imaginea personala limbajul si alte modalitati de comunicare pentru construirea unei imagini personale in conformitate cu realitatea.

9. Orice este posibil – Elevii sunt invitati sa isi construisca increderea in sine si curajul prin exercitii si din prezentarea exemplelor unor oameni obisnuiti care au trecut peste obstacole pentru a deveni si a obtine ce isi doreau.

10. Sesiunea si ceremonia de inchidere – Participanții vor ieși in fața pe rand și vor spune ce au invațat din cele 10 sesiuni la care au participat. Astfel vorbind in fața celorlalți, lucrurile invațate se vor sedimenta și mai bine iar ei vor scapa de timiditate.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.