Liber la înscriere! Împădurim România pe 14 noiembrie!

0

Pentru că ne dorim să mobilizăm societatea civilă într-o o acţiune amplă de împădurire cu ajutorul voluntarilor, venim către cei dornici sa participe alături de noi cu vestea mult aşteptată: plantațiile oficiale și platforma de înscriere a voluntarilor sunt disponibile de site-ul www.plantamfaptebune.ro!

Astfel, pe www.plantamfaptebune.ro sunt disponibile două modalităţi de implicare: înscrierea ca voluntar în cadrul unei plantaţii oficiale întrunul din judeţele disponibile pe hartă sau organizarea propriei acţiuni. Aceste modalităţi de implicare presupun înscrierea pe www.plantamfaptebune.ro. „Plantăm fapte bune în România” în parteneriat cu Komunomo, oferă voluntarilor o platformă de socializare și de implicare concretă în împădurirea țării, cât și de partajare de informații relevante pentru organizarea eficientă a acestei acțiuni majore pe cont propriu.

plantam fapte bune

În prezent, prin eforturile echipei „Plantăm fapte bune în România” aproximativ 301.230 de puieţi vor prinde viată pe cele 79 de hectare confirmate de primării ce au răspuns apelului echipei organizatorice și au trecut printr-o verificare alături de reprezentanți ai echipei noastre și ai Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

Dar mișcarea socială va consta și în eforturile celor care se vor implica de acum: românii sunt invitați să planteze pe 14 noiembrie 2015 câte un puiet într-un loc care le este la îndemână. Pentru a se putea organiza pe cont propriu, echipa „Plantăm fapte bune în România” vine în întâmpinarea românilor cu acest material video explicativ și studiind infograficul etajelor fito-climatice (sau arealul speciilor lemnoase forestiere).

„Eforturile noastre să găsim terenuri publice de împădurit au dat, parţial, roade. Avem încredere că plantarea milionului de puieți este posibilă, sub o altă formă. Suntem siguri că vom găsi 700.000 de români, care locuiesc în România, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care să planteze fiecare câte un puiet. Urmărește video-ul nostru și infograficul etajelor fito-climatice și plantează alături de noi, într-un mod corect!” a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa „Plantăm fapte bune în România” îi invită pe cei care vor sa participe să acceseze www.plantamfaptebune.ro pentru a găsi informaţii despre acţiune si platforma de încriere..

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin puieții ce vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă mai mulți ani, până la atingerea maturității. R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și asistență de specialitate pe plantațiile oficiale ale proiectului.

Împreună „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent, 12.528 voluntari au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive în următoarele judeţe: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.

A fost lansată Harta tăierilor de păduri – aplicația online și pentru android – prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară.

În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.

Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.