Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Leul Curajos”, prima aplicație mobilă pentru copiii bolnavi de cancer din România

0

A fost finalizată prima aplicație mobilă special destinată copiilor și adolescenților bolnavi de cancer din România, cu vârsta între 6 și 15 ani, care se află în tratament activ, sau care sunt înregistrați în evidența unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic.

Asociatia Little People Romania

Aplicația mobilă, dezvoltată cu sprijinul Fundației Vodafone România prin Programul Mobile for Good, însumează experienţa acumulată de Asociația Little People pe parcursul a 20 de ani. Este vorba despre o interfață dinamică și interactivă a programului zilnic de suport al pacienților ”Nu Mi-e Frică!”, care a fost implementată pentru început în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsă în opt secții de oncopeditrie din toată țara.

Lansarea unei aplicații mobile care să permită evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă un copil bolnav de cancer reprezintă un element de noutate și unicitate în domeniul oncopediatriei și un punct de pornire în elaborarea unor studii naționale de specialitate.

Datele obținute în urma folosirii aplicației vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii și adolescenții afectați de cancer să obțină mai multe informații despre experiența bolii și să înțeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Scala starii de sprit

„Aplicaţia „Leul Curajos” este disponibilă doar pentru pacienții oncopediatrie și poate fi descărcată în mod gratuit din Magazinul Google Play (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare Android) şi din App Store (disponibil in curând, pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS).

Folosirea tehnologiei mobile în intervenția terapeutică cu copiii și adolescenții bolnavi de cancer are un impact pozitiv, deoarece oferă accesul la informații relevante într-o manieră atractivă și creează un context virtual în care pacienții îşi pot asuma roluri diferite și pot se pot implica activ în managementul bolii.

Finanţarea oferită de Fundaţia Vodafone România pentru proiectul din care face parte aplicaţia „Leul Curajos” se ridica la 70.000 de euro şi reprezintă o continuare a colaborarii cu Asociaţia Little People, începută în 2011 cu programul “De la diagnostic la supraviețuire”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.