Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Let’s Do It, Romania!” a pus bazele celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie curată

0

2391 de profesori din toată țara s-au întors la școală în cadrul proiectului „Let’s Get Green!”

Let’s Do It, Romania!” și Kaufland România au pus bazele celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie curată.

2931 de cadre diactice, din toate județele țării, au participat la sesiuni de formare în domeniul protecției mediului, în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, în cadrul proiectului Let’s Get Green!.

Cu sprijinul echipelor județene Let’s Do It, Romania!, cadre didactice din aproximativ 500 de școli și licee au acumulat cunoștințe cheie despre  protejarea mediului, combaterea risipei, colectarea separată a deșeurilor și modul de reciclare al acestora. Astfel, “Let’s Do It, Romania!” și Kaufland Romania au pus bazele celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie curată și la realizarea celei mai ample campanii de protecția mediului, “Let’s Get Green!”.

În continuare, cele 2931 de cadre didactice au devenit la rândul lor formatori, diseminând cunoștințele dobândite către celelalte cadre didactice din școlile lor, elevi și părinți.

Toti dorim să ne putem bucura de spațiile verzi din localitățile noastre și știm ce efecte negative are poluarea asupra acestora și asupra vieții noastre, în general. La nivel de România, riscăm penalități dacă nu diminuăm aceste efecte prin proiecte eficiente și sustenabile. „Let`s Get Green!”, proiectul nostru de educație ecologică în școli, contribuie la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu. Este un proiect cheie în strategia „Let`s Do It, Romania!”, pentru că ne dorim să avem un impact real și pe termen lung pentru a dezvola problemele de mediu din România.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

În prezent, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante în campania Let’s Get Green! se desfășoară sesiuni de formare pentru profesori, elevi și părinți. Acestea vor fi urmate de activități practice, precum colectarea selectivă a deșeurilor la școală și acasă, ecologizări în comunitate, amenajări de spații verzi și activități creative, cu ajutorul cărora elevii vor deveni mai responsabili față de mediu.

Let`s Get Green! este prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

Pe langă premiul cel mare – o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro, în cadrul proiectului Let’s Get Green! vor mai fi acordate 2 premii II, în valoare de 10 000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Anunțarea școlii câștigătoare se va face la începutul lunii iunie 2018.

Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Peste 430 de zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Despre Kaufland România: Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 țări și o rețea de 115 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Numai în 2016, Kaufland România a investit în proiecte pentru dezvoltarea comunității locale peste 5 milioane euro, sprijinind peste 200 de proiecte de CSR. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.