Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Let`s Do It, Danube!” 2016: Marele Premiu, un laborator de informatică în valoare de 15.000 de euro, merge la Tulcea

0

În perioada februarie-iunie, echipa „Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a treia ediție “Let’s Do It, Danube!”, o competiție în premieră dedicată unităților de învățământ din județele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, susținut de Kaufland România. Marele premiu, un laborator de informatică în valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea. Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licențele necesare și mobilierul adecvat.

Premiul II a fost câștigat de “Liceul Ștefan Diaconescu” din județul Olt, care a primit un laptop, o tablă interactivă și un videoproiector, iar premiul III a fost acordat Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” din județul Ialomița, care a primit un multifunctional Xerox. De asemenea, a existat și o categorie dedicată unitatilor de invățământ în funcție de ciclul de proveniență, cu premii în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. La această categorie au fost premiate școli din Galați, Teleorman, Olt, Mehedinți, Tulcea, Călărași și Constanța. Jurizarea participanților a fost realizată în fiecare etapă, iar însumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 35 000 euro.

eco

„Let`s Do It. Danube!” înseamnă, în primul rând, educare și responsabilizare. Este un proiect care vorbește tinerei generații, într-un mod prietenos și ușor de înțeles, despre resurse și modul în care le putem valorifica și economisi pe termen lung. Am descoperit în timpul activităților multă deschidere și dorință de a avea grijă de mediu, oameni tineri care înțeleg ce înseamnă respectul față de natură și față de resursele planetei. Felicitări câștigătorilor și mulțumim tuturor celor 155 de școli participante pentru implicare!” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

Campania de educare ecologică în școlile din județele dunărene a implicat peste 17 245 de elevi și părinți, prin intermediul atelierelor de reciclare creativă pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi), a training-urilor interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) și pentru părinți (7726 părinți), un concurs de colectare selectivă (34 506 kg deșeuri strânse) și proiectul “O comunitate sustenabilă” (unde au participat 204 elevi). Elevii au învățat ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea, primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna și flora pe care le găzduieşte.

„Este deja cel de-al treilea an în care susținem acest proiect unic, cu impact real în comunitățile dunărene. Educația este una dintre direcțiile cheie pentru Kaufland România, iar faptul ca vedem atât de mulți elevi dedicați în acțiuni pentru mediu ne bucură și ne încurajează. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

“Let’s Do It, Danube!” va include și o curățare a malurilor Dunării, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, în toate județele dunărene. Campania se va încheia cu o tabără organizată în luna iulie, în care cei mai implicați elevi și cadre didactice vor lua parte la activităti cu rol educativ legate de mediu și de adoptarea unui comportament responsabil față de natură.

„Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene (Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.