Legea Tinerilor în consultare publică

0

Se vorbește despre tineri că sunt o resursă pentru viitor, se vorbește despre tineri că fiind viitorii profesioniști care vor dezvolta România și se vorbește despre tineri atunci când ies și scandează la evenimentele de stradă.

mts

„Tinerii sunt în primul rând prezentul și pentru ca ei să se poată dezvolta și să devină viitorul la care cetățenii României visează, credem că trebuie să le creem aceste condițiile acum și aici. Știm că mulți tineri preferă să plece din țară pentru studii sau locuri de muncă, dar noi suntem datori să contribuim în a asigura premisele de dezvoltare alături de alți factori importanți din această țară: autorități naționale, societatea civilă și sectorul de business.” Andrei POPESCU, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului

Ministerul Tineretului și Sportului a dat startul consultării publice oficiale pentru propunerea de modificare a Legii Tinerilor, prin publicarea proiectului pe www.mts.ro . Perioada de consultare este 19 aprilie – 19 mai, iar peste o lună se va organiza o dezbatere publică asupra textului.

Scopul modificării Legii Tinerilor este pe de o parte lărgirea cadrului de participare a tinerilor la viața comunităților și asigurarea respectării drepturilor lor și, pe de altă parte, simplificarea cadrului normativ în domeniul tineretului.

Principalele modificări propuse vizează creșterea finanțării activităților de tineret, instituirea unor mecanisme de consultare pentru tineri și structurile de tineret la toate nivelurile de decizie, crearea de centre de tineret în toate orașele reședință de județ și asigurarea calității lucrului cu tinerii în România.

Menționăm faptul că actualul text a fost propus în urma unui larg proces de consultare preliminară care a implicat peste 500 de reprezentanți ai structurilor de tineret din toată țara. Parte a acestui proces au fost organizate 8 întâlniri de consultare care s-au desfășurat în fiecare din cele 8 euroregiuni în care s-au propus și discutat 49 teme legate de Legea Tinerilor.

Pentru a asigura aplicarea acelorași principii și standarde pentru politicile și activitățile de tineret implementate în diverse contexte propunerea reunește într-un singur act normativ Legea tinerilor nr. 350/2006, Legea nr. 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare şi consiliere pentru tineri, Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Naţionale a Tineretului.

Mulțumim Youth Hub pentru susțirea în organizarea conferinței de presă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.