Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Legea Biciclistilor: vezi DOCUMENTATIA cadru propusa!

0

 Carmen Moldovan si Attila Korodi propun Legea Biciclistilor

Carmen Moldovan, deputat PSD, si Attila Korodi, deputat UDMR – initiatori ai platformei de comunicare si actine comuna Green Politics – vor propune Parlamentului adoptarea Legii Biciclistilor, o lege care sa reglementeze drepturile si obligatiile biciclistilor, standardele si tipurile de cai de circulatie pentru biciclete, relatia dintre biciclisti si ceilalti participanti la trafic, obligativitatea autoritatilor de a realiza infrastructura necesara biciclistilor in comunitatile urbane.

„Voi cauta sa gasesc o punte de comunicare in Parlament si pentru aceasta initiativa. Probabil ca in afara unor discutii principiale, trebuie sa avem o discutie fata in fata cu cei care au lucrat la acest proiect. Acest proiect tehnic va trebui sa fie transpus, cu ajutorul colegilor din Parlament, sub forma unui text de lege sau legi. Trebuie sa ii convingem pe toti cei care pot schimba lucrurile, ca exista solutii elegante si sanatoase in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere, atat pentru biciclisti, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. ”, a declarat deputatul UDMR , Attila Korodi.

Potrivit acestuia, la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, ar putea exista deja un proiect de lege cu care sa se mearga in Parlament.

„Trebuie sa invatam sa respectam bicilistii si sa-i tratam in mod egal cu ceilalti participanti la trafic. Aceasta atitudine trebuie sa vina atat din partea soferilor, dar si a pietonilor. Este vorba de respectul reciproc.”, explicat Carmen Moldovan, deputat PSD.

In opinia deputatului PSD, biciclistii se confrunta cu doua probleme majore: una tine de mentalitatea soferilor si a pietonilor, “care se va rezolva in timp”, iar cea de-a doua de infrastructura rutiera.

In 20 februarie, Asociatia Green Revolution cu sprijinul Ecopolis, Portocala Mecanica, Freerider, Prima evadare, Clubul Nomad Multisport, SkirtBike, DirtBike, Cycling Romania, Clubul de Cicloturism “Napoca”, Federatia Biciclistilor din Romania, Biciclop, Asociatia Komunitas, Atelierele Pegas, Asociatia Biciclistilor Amatori din Arad, unDAverde si CarpatBike a lansat ideea realizarii unui proiect de lege care sa reglementeze drepturile si obligatiile biciclistilor.

Documentatia cadru propusa poate fi citita aici.

trasee-biciclete-in-biucuresti

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.