Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lectorii universitari romani sunt invitati sa aplice pentru programe de studiu!

0

Lectorii universitari romani sunt invitati sa aplice pentru proiectul “PATTERNS Lectures 2014/2015” initiat de Fundatia ERSTE

patterns lecture

Programul are in vedere incurajarea dezvoltarii de noi cursuri universitare a caror tematica vizeaza istoria artei, studiile si stiintele culturale. Invitatia se adreseaza lectorilor din universitatile de stat din Europa Centrala si de Sud- Est care ofera programe de studiu precum cele de mai sus. In cadrul proiectului se sprijina dezvoltarea cursurilor, realizarea de vizite de studiu, precum si invitarea lectorilor straini la cursuri.

*  PATTERNS  reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare ale Fundatiei ERSTE din domeniul cultural din ultimii ani.

PATTERNS este un program international care are ca scop cercetarea si intelegerea istoriei culturale recente, care initiaza si sustine proiecte culturale contemporane intr-o gama variata de formate si de canale media.

PATTERNS isi propune sa documenteze, sa analizeze si sa investigheze diferitele aspecte si practici ale transformarii vietii actuale si culturii din Europa Centrala si de Sud- Est incepand din anii 60’ si 70’ si pana in prezent.

PATTERNS Lectures” are in vedere promovarea de cursuri care:

·         au fost dezvoltate recent, dar care nu au fost tinute inca

·         abordeaza in mod analitic perioada incepand cu anii 60’ pana in prezent, inclusiv anul tranzitiei 1989

·         abordeaza fenomenul cultural de dinainte de 1989 si pana astazi, inclusiv aspectele culturii populare, perferice si contraculturii

·         examineaza interdisciplinar si intercultural istoria Europei Centrale si de Sud- Est

·         implica metodologia critica si tehnici de predare inovative si interactive

 

Propunerile de cursuri tinute de catre lectori din exterior trebuie sa fie integrate in cadrul unei institutii de invatamant superior de stat. Cursurile trebuie sa fie realizate in anul universitar 2014/2015.

Juriul este format  din patru consilieri internationali care  vor selecta 12 cursuri universitare dintre cele inscrise.

Perioada pentru inscrieri este 16 decembrie 2013 – 23 februarie 2014.

Pentru mai multe detalii referitoare la procedura de inscriere si documentele necesare acesteia va rugam consultati : www.patternslectures.org.

Contact: patterns@wus-austria.org

La cele doua editii precedente ale programului PATTERNS Lectures, 27 cursuri din 13 tari au fost implementate la universitatile de profil si multe dintre acestea vor fi continuate in planul de invatamant pe termen lung.

Programul PATTERNS Lectures a fost initiat de Fundatia ERSTE si este implementat de World University Service (WUS) Austria.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.