Lectorii universitari romani sunt invitati sa aplice pentru programe de studiu!

0

Lectorii universitari romani sunt invitati sa aplice pentru proiectul “PATTERNS Lectures 2014/2015” initiat de Fundatia ERSTE

patterns lecture

Programul are in vedere incurajarea dezvoltarii de noi cursuri universitare a caror tematica vizeaza istoria artei, studiile si stiintele culturale. Invitatia se adreseaza lectorilor din universitatile de stat din Europa Centrala si de Sud- Est care ofera programe de studiu precum cele de mai sus. In cadrul proiectului se sprijina dezvoltarea cursurilor, realizarea de vizite de studiu, precum si invitarea lectorilor straini la cursuri.

*  PATTERNS  reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare ale Fundatiei ERSTE din domeniul cultural din ultimii ani.

PATTERNS este un program international care are ca scop cercetarea si intelegerea istoriei culturale recente, care initiaza si sustine proiecte culturale contemporane intr-o gama variata de formate si de canale media.

PATTERNS isi propune sa documenteze, sa analizeze si sa investigheze diferitele aspecte si practici ale transformarii vietii actuale si culturii din Europa Centrala si de Sud- Est incepand din anii 60’ si 70’ si pana in prezent.

PATTERNS Lectures” are in vedere promovarea de cursuri care:

·         au fost dezvoltate recent, dar care nu au fost tinute inca

·         abordeaza in mod analitic perioada incepand cu anii 60’ pana in prezent, inclusiv anul tranzitiei 1989

·         abordeaza fenomenul cultural de dinainte de 1989 si pana astazi, inclusiv aspectele culturii populare, perferice si contraculturii

·         examineaza interdisciplinar si intercultural istoria Europei Centrale si de Sud- Est

·         implica metodologia critica si tehnici de predare inovative si interactive

 

Propunerile de cursuri tinute de catre lectori din exterior trebuie sa fie integrate in cadrul unei institutii de invatamant superior de stat. Cursurile trebuie sa fie realizate in anul universitar 2014/2015.

Juriul este format  din patru consilieri internationali care  vor selecta 12 cursuri universitare dintre cele inscrise.

Perioada pentru inscrieri este 16 decembrie 2013 – 23 februarie 2014.

Pentru mai multe detalii referitoare la procedura de inscriere si documentele necesare acesteia va rugam consultati : www.patternslectures.org.

Contact: patterns@wus-austria.org

La cele doua editii precedente ale programului PATTERNS Lectures, 27 cursuri din 13 tari au fost implementate la universitatile de profil si multe dintre acestea vor fi continuate in planul de invatamant pe termen lung.

Programul PATTERNS Lectures a fost initiat de Fundatia ERSTE si este implementat de World University Service (WUS) Austria.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează