Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laureaţii Galei Premiilor UNITER 2015

0

Laureaţii Galei Premiilor UNITER 2015, Ediţia a XXIII-a

Cea de-a XXIII-a ediţie a GALEI PREMIILOR UNITER a avut loc Luni, 25 mai la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

«Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existenţă, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la stimularea creativităţii în teatrul românesc, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viaţa culturală, prin promovarea unei educaţii artistice de calitate în rândul tinerelor generaţii, dovedind excelenţa teatrului românesc la nivel naţional şi internaţional, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D –  „Arta spectacolului”, Uniunii Teatrale din România (UNITER)»

Premiile pentru anul 2014:

Premiul pentru debut:

Ana Bianca Popescu pentru rolul Fata din spectacolul „Numele”, producţie a Teatrului Foarte Mic Bucureşti în parteneriat cu Teatrul de Comedie

Premiul pentru teatru radiofonic:

„Henric al V-lea” de William Shakespeare, adaptarea radiofonică: Domnica Ţundrea, regia artistică: Attila Vizauer, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune

Premiul pentru cea mai bună scenografie:

Adriana Grand pentru scenografia spectacolului „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti

 

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar:

Mihai Călin pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna”, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar:

Katalin Berekméri pentru rolurile din spectacolul „Castingul Dracului”, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru critică de teatru:

Doru Mareş

Premiul pentru teatru TV:

„Vinovatul”, după Ion Băieşu, scenariul şi regia: Jon Gostin, producţie a Societăţii Române de Televiziune

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal:

Vlad Ivanov pentru rolurile din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, Teatrul Bulandra Bucureşti

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal:

Anca Hanu pentru rolul titular din spectacolul „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Premiul pentru cel mai bun regizor:

Victor Ioan Frunză pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti

Premiul pentru cel mai bun spectacol:

„De vânzare / For Sale”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti

Nominalizările au fost făcute de un juriu de selecţie alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu.

Juriul final a fost alcătuit din: scenografa Ştefania Cenean, criticul Dan C. Mihăilescu, actriţa Valeria Seciu, criticul Oana Stoica şi regizorul Alexa Visarion.

 

În cadrul Galei au mai fost acordate Premiile Senatului UNITER, Premiul oferit de către Preşedintele UNITER, Premiul British Council (premiu găzduit), Premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2014.

PREMIILE SENATULUI UNITER

Premiul de excelenţă – PETER BROOK, în omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc.

Premii pentru întreaga activitate:

Actor: VLADIMIR JURĂSCU

Actriţă: MIHAELA ARSENESCU WERNER

Regizor: ALEXANDER HAUSVATER

Scenografie: CLARA LABANCZ

Critică şi istorie teatrală: MIRA IOSIF

PREMII SPECIALE

Premiu special acordat Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor a fost înmânat rectorului Adrian Titieni.

Premiul Preşedintelui

acordat domnului Romeo Belea, arhitectul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul British Council (premiu găzduit)

Premiu pentru inovaţie în mangement teatral a fost acordat echipei coordonatoare a proiectului „9G – Noua Generaţie” derulat de Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”: Cristiana Gavrilă (coordonatorul Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”), Ionuţ Corpaci Teodorescu (producător delegat) şi Viorel Florea (coordonator scenă).

Premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2014, concurs organizat de UNITER sub egida Casei Regale a României.

Timpul nebunilor de Stela Giurgeanu

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014” a fost compus din criticii de teatru Marina Constantinescu, Dan C.Mihăilescu, Marian Popescu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.