Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea Revistelor Creativ la Sat in toate cele 11 scoli

0

“Copilului meu i-a placut sa vada un produs facut de mana lui.”
“Acest proiect aduce pentru comunitate mai mult interes, un plus de comunicare intre oameni si atentie pentru tot ceea ce inseamna traditie. Dezvolta in inima copiilor dragostea de sat.”
“Pentru comunitate, acest proiect este o oglinda. Mai mult chiar, oamenii comunitatii devin actori in filme de scurta durata.”
“Este un nou inceput, un lucru nou, ceea ce la noi in scoala nu s-a mai intamplat.”

Acestea sunt cateva testimoniale ale parintilor de tineri jurnalisti, reporteri si redactori ai Revistei Creativ la Sat. Da, a venit si momentul lansarii revistelor din toate cele 11 scoli. N-a fost usor, n-a fost fara emotii si in mod sigur n-a fost un simplu eveniment.

Prea multi elevi din zilele noastre sunt obisnuiti ca la scoala faci “ce spune doamna”. Primesc o tema in care folosesc metafore vechi, pe care abia daca le inteleg si un numar minim de randuri obligatorii. Cu timpul, limbajul “doamnei” devine un ecou in limbajul celor mici si sinceritatea, simplitatea gandului de copil este usor reglata.

Ei bine, Revista Creativ la Sat si-a provocat redactorii sa isi foloseasca propriile cuvinte, fara comparatii greoaie, si i-a invitat sa scrie sincer despre oamenii care ii inspira, despre traditii dragi si despre viata la sat. Ba mai mult, cei mici au facut si munca de teren luand interviuri oamenilor din sat: preotul locului, medicul de familie, bunicuta cu zambet cald, fermierul cu sute de oi, mestesugari sau eroi de razboi. Uneori, au fost povestitori dureros de sinceri, alteori au fost copios de amuzanti.

Asa ca va imaginati ce emotii au avut cand a venit ziua lansarii revistei. Cu afisul de lansare creat chiar de copii, multe din scolile participante au invitat parintii, directorul, preotul, ba chiar si primarul. Si au venit. Cu mic, cu mare, mai tanar, mai batran, toti au aplaudat la final efortul si curajul celor mici. Profesorii coordonatori au fost oamenii din culise care stiau fiecare poveste in detaliu, cei care au fost deseori cameramani la interviurile luate, dar si cei care i-au incurajat sa gandeasca singuri si sa fie curiosi!

Multumim tuturor copiilor participanti pentru gandurile si povestile lor si tuturor profesorilor coordonatori pentru deschiderea la nou si abordarea lor creativa. Vom reveni cat de curand cu articolele selectate si speram sa va lase si pe voi fara cuvinte, dar cu un zambet generos!

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.