Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea numarului 88 al revistei Stiinta&Tehnica, dedicat misiunilor Apollo

0

APOLLO 11

50 DE ANI DE LA ASELENIZARE

LA “SUPERNOVA PLANETARIUM”

CEL MAI MARE PLANETARIU DIN ROMÂNIA

INSTALAT ÎN SALINA SLĂNIC PRAHOVA
 

Slănic Prahova, 19 iulie 2019

SUPERNOVA PLANETARIUM

Cel mai mare planetariu din Romania va găzdui, pe 19 iulie, evenimentul Apollo 11 – 50 de ani de la aselenizare. 

Domul planetariului are un ecran sferic cu diametru de 16 metri, proiectoare laser cu rezoluție înaltă 4K, o capacitate de 200 de locuri și vă așteaptă cu cea mai bună experiență imersivă din România.

INVITAȚI

Ambasada SUA în România,

Dr. Debra Elmegreen – viitor Președinte UAI

Uniunea Astronomică Internațională – mesaj video,

dr. Magda Stavinschi –

Institutul Astronomic al Academiei Române, Revista

prof. Alexandru Mironov,

Știință & Tehnică,

prof. dr. Mircea Rusu – Universitatea București,

Amfitrionul evenimentului este cosmonautul Dumitru Prunariu

Începând cu ora 13:00, iubitorii de astronomie sunt așteptați la Salina Slănic Prahova, pentru a celebra 50 de ani de la aselenizare. Evenimentul se află sub egida a “100 de ani de la înființarea Uniunii Astronomice Internaționale”. După evocarea evenimentului care a avut loc acum 50 de ani și a proiectelor de viitor pentru cucerirea spațiului, vor fi vizionate filme fulldome produse cu ocazia celebrării misiunii Apollo 11.

În pauză va avea loc o sesiune de autografe pe numarul special al revistei Știință&Tehnică – Apollo 11, zeii de la NASA. Evenimentul APOLLO 11 în Supernova Planetarium se va desfășura la câteva ore distanță de aniversarea de la Johnson Space Center din Florida-SUA, unde se va prezenta camera de comandă a misiunilor Apollo, recent restaurată.

 ”Am deschis SUPERNOVA PLANETARIUM la cea mai mare adâncime din lume – 208 metri, în Salina Slănic Prahova, pentru a oferi turistilor o evadare în spațiu și un nou obiectiv de vizitat care să crească atractivitatea salinei. Este o ocazie unică de a vedea “cerul de sub pământ”. 

Am selectat spectacole fulldome apreciate la scara mondiala, care vor fi difuzate în premieră în România. Proiectiile 360 grade/ fulldome ne stimulează simțurile și ne transpun într-o altă realitate. De asemenea, am inițiat o serie de prezentări interactive ale universului, constelațiilor și obiectelor cerești care sunt foarte apreciate de public. De altfel, planetariul are capacitatea de a ne face să călătorim în timp și spațiu, în locuri care chiar există în realitate, dar se află la mari distanțe de noi. Accesul la aceasta minunăție este permis in premieră în România pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii de sub 3 ani (care au și gratuitate); astfel, familiile cu copii mici se pot bucura de calătorii inedite și memorabile în univers despre care să povestească peste ani.”, spune Dragoș Brașov,  președintele Asociației Astronomice Urania și inițiatorul proiectului de peste 2 milioane de lei.Patronat de una dintre cele mai puternice asociații de astronomi amatori din țară, cu peste 400 de membri și susținut de un mare magazin de telescoape din România: Telescoape.ro, SUPERNOVA PLANETARIUM și-a propus să organizeze periodic, în colaborare cu revista Știință și Tehnică, o serie de acțiuni educationale: cursuri de astronomie, prezentări interactive de astronomie, observații astronomice în zona Slănic Prahova, spectacole și conferințe pentru pasionați.

Programul evenimentului:

APOLLO 11 – 50 de ani
12:00 Intrare in salina si inregistrare
13:00 Deschidere eveniment – 50 de ani – Apollo 11
13:10 Supernova Planetarium – Scurta prezentare a proiectului
13:20 Mesaje internationale si internationale
13:30 Prezentare Apollo 11 – Dl. Dumitru Prunariu
13:55 Proiectie pe sfera “MOON 2019 – a fulldome tribute to Apollo 11 mission”
14:15 Sesiune de autografe si lansarea numarului aniversar Apollo 11 – Zeii de la NASA al revistei “Stiinta & Tehnică” – discutii deschise
15:00 Proiectie pe sfera “Back to the Moon for Good” – un documentar imersiv despre misiunile APOLLO si ceea ce va urma.
15:25 Inchiderea evenimentului
15:30 Mina de sare – scurta prezentare
15:35 Vizita in salina
16:15 Plecare din salina

Pagina de facebook https://www.facebook.com/planetariu.ro

Website www.planetariu.ro de unde se pot procura si

Bilete online https://planetariu.bilet.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.