Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea Coaliției pentru Educație Digitală 

0

Organizațiile semnatare lansează Coaliția pentru Educație Digitală – un demers informal ce își propune să sprijine dezvoltarea educației digitale de calitate în România și adaptarea ofertei educaționale astfel încât aceasta să pregătească copiii și tinerii pentru transformarea societății și a pieței muncii sub impactul tendințelor tehnologice.

Ce își propune Coaliția pentru Educație Digitală:

  • să fim o voce a organizațiilor (formale sau informale, publice sau private) care lucrează în domeniul educației digitale;

  • să fim un partener de dialog în relația cu Ministerul Educației Naționale, cu Guvernul României, cu membrii Parlamentului României și cu autoritățile publice locale și centrale, precum și cu alte instituții, organizații sau companii interesate de educația digitală;

  • să contribuim, prin intermediul organizațiilor active în domeniu, la extinderea și consolidarea instruirii non-formale în domeniul educației digitale și includerea în ecuația educațională, alături de școli, a spațiilor de tip bibliotecă, makerspace, hub-uri de tehnologie etc., care reprezintă teritorii ale cunoașterii complementare educației formale;

  • să oferim resursele, experiența acumulată până în prezent și să împărtășim bunele practici, deja testate, în domeniul digital, atât profesorilor cât și elevilor.

Organizațiile care au inițiat acest demers sunt: Asociația Coder Dojo BucureștiAsociația E-CivisAsociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din RomâniaAsociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM)Asociația TechsoupECDL ROMANIAFederația Fundațiile Comunitare din România și Fundația EOS – Educating for an Open Society.

 

Cele opt organizații promovează educația digitală în rândul elevilor și tinerilor prin activități concrete și variate, contribuind la dezvoltarea în România a acestui tip de educație. Astfel, semnatarii au format în acest domeniu aproximativ 1.500 de profesori din România, au realizat lecții cu aproximativ 18.000 de elevi, inclusiv din zone rurale, și au reușit să mobilizeze alături de ei și resurse umane din afara sistemului de învățământ implicând în activitatea lor peste 250 de mentori.

Organizațiile semnatare lansează acest demers cu ocazia Săptămânii UE a Programării – o inițiativă la firul ierbii pe care fiecare dintre organizațiile semnatare o susține, care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor, într-un mod distractiv și antrenant. Europe Code Week face parte din Planul de acțiune pentru educație digitală adoptat de Comisia Europeană până în anul 2020 și este deja la cea de-a 7 ediție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.