Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea campaniei media Omul invizibil

0

„Când stai ilegal într-o altă ţara, nu ai drepturi şi nu exişti”

acesta este sloganul campaniei media de informare, Omul invizibil, derulată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România, în perioada martie- iunie 2013.

Campania se adresează migranților aflaţi ilegal pe teritoriul României, solicitanților de azil și străinilor care beneficiază de protecţie internaţională sau de protecţie temporară în România dar și instituţiilor cu competenţe în domeniul migratiei şi vizează informarea acestora despre programele de repatriere voluntară asistată din România. Campania îşi propune, de asemenea, să expună şi publicul general din România la problematica migrației, o temă de interes actual în statele europene.

Mesajul campaniei se axează pe dificultăţile pe care le întâmpină migranţii aflaţi ilegal într-o ţară şi le prezintă acestora posibilitatea repatrierii voluntare în ţara de origine, o soluţie de întoarcere acasă cu demnitate.

migratieSpoturile campaniei vor fi difuzate de posturile radio Europa FM, Pro FM Național şi de 16 canale de televiziune cu acoperire naţională. Spoturile radio sunt bilingve, în română şi în engleză, franceză, arabă şi chineză.

Campania se derulează în cadrul proiectului “Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) în România” (Contract nr. RF/11.01-01.01), cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) și al agenției Tempo Advertising.

Spoturile sunt disponibile la adresa: http://www.oim.ro/index.php/ro/presa/continut-multimedia

***

Proiectul “Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) în România” este derulat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Biroul în România în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Asociația Servicul APEL. Proiectul beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului European de Returnare, Programul General “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”, Programul Anual 2011.

Proiectul se derulează în perioada iulie 2012 – iunie 2013 şi continuă acţiunile de repatriere voluntară asistată desfăşurate în anii anteriori.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.