Lansare sezon toamna StudentObike 2014

0

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Bucuresti si in orasele din tara a celui de-al doilea sezon al studentObike 2014, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Deschidere studentObike3

Astfel, incepand din 22 septembrie, sezonul de toamna 2014 studentObike isi reia programul in centrele de inchirieri din Bucuresti si Ploiesti, pe 23 septembrie la Brasov, pe 24 septembrie la Iasi, iar vineri, 26 septembrie, se deschide sezonul de toamana studentObike la Cluj.

Studentii din Poiesti pot inchiria bicicletele galbene de la centrul aflat in campusul Universitatii Petrol-Gaze, in Brasov vor putea sa inchirieze bicicletele din Complexul Memorandului, cei din Iasi vor gasi biciclete studentObike la centrul de inchiriere din campusul studentesc Tudor Vladimirescu, iar la Cluj, la centrul de inchiriere aflat in Complex Hasdeu.

In Bucuresti, bicicletele pot fi inchiriate de studenti de la centrele aflate la Herastrau-Complex Agronomie, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie.

Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate. Incepand cu sezonul 2014, studentObike ofera tuturor studentilor posibilitatea de a inchiria biciclete, indiferent de universitatea pe care o frecventeaza.

,,Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Asteptam studentii sa inceapa sezonul de toamna in forta si cu multa energie. Bicicletele studentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa fie in crestere si in toamna aceasta”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Despre StudentObike:

studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti.

studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

In cei 4 ani de functionare, programul « studentObike » a reusit sa scoata peste 80.000 de studenti la pedalat.

studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Centrele studentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 350 de biciclete: 160 de biciclete in Bucuresti, 40 in Brasov, 40 in Cluj-Napoca si 60 de biciclete in Iasi, 50 la Ploiesti.

 

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank :

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deserves aproximativ 2 milioane client persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează